Contact Klantenservice Winkelzoeker
Rimpels en fijne lijntjes? Omarm ze met pro-aging! – Beauty Blog

Rimpels en fijne lijntjes? Omarm ze met pro-aging!

Gepost op 15/02/2024 in Skincare

Rimpels op je voorhoofd, onder je ogen, fronsrimpels en lachrimpels: die zie je niet graag komen. Maar als je ouder wordt, kun je ze eenmaal niet vermijden. Slecht nieuws? Nee hoor! Omarm ze naar hartenlust met de beste producten voor pro-aging!

Wat zijn rimpels en hoe ontstaan ze?

Iedereen heeft er last van, maar wat zijn rimpels nu juist? Het zijn plooien en vouwen in onze huid die ontstaan door het natuurlijke verouderingsproces. Naarmate we ouder worden, vertraagt de productie van collageen en elastine in onze huid. Het verlies hiervan laat zich zien in het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes. Ook vertraagt de celvernieuwing in onze huid. Dit betekent dat onze huidcellen minder snel worden vervangen, waardoor de huid dunner en kwetsbaarder wordt.

Hoe kun je rimpels vermijden en verminderen?

Hoewel rimpels onvermijdelijk zijn, zijn er stappen die je kunt nemen om ze zo lang mogelijk uit te stellen. SPF SPF SPF! Het is zo belangrijk om je huid dagelijks te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Daarnaast is het key om je oudere huid goed te hydrateren en regelmatig te voeden. Ben je rond een jaar of 30? Dan is retinol het ingrediënt dat niet in jouw routine mag ontbreken! Het is namelijk het enige ingrediënt waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het de huid kan verjongen. Retinol is een vorm van vitamine A die de celvernieuwing bevordert en de huidstructuur verbetert.

1251788
1189320
1009019
1017881

De beste ingrediënten voor je pro-aging skincare

Als je ervoor kiest om pro-aging te omarmen, zijn er verschillende ingrediënten die je kunt gebruiken om je huid gezond en stralend te houden. Naast retinol zijn producten met antioxidanten, zoals vitamine C en vitamine E, ideaal om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vitamine E vermindert ontstekingen en roodheid waardoor je rimpels minder zichtbaar zijn. Wat vitamine C nog doet, is het stimuleren van collageen een echte must-have dus!

1189278
1251858
1189285
1128285

Exfolieer en reinig

Exfoliatie is niet weg te denken in je pro-aging routine! Door regelmatig te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de celvernieuwing. Dit helpt om de textuur van je huid te verbeteren! Een goede reiniging is van groot belang. Reinig elke ochtend en avond je huid om vuil, olie en make-up te verwijderen. Wil je nog dieper reinigen? Doe dan aan dubbel cleansing!

1091542
1114432

Hydratatie en verzorging voor je ogen

Hydratatie is essentieel voor een gezonde en stralende huid. Kies voor een vochtinbrengende crème of serum dat past bij jouw huidtype en breng deze dagelijks aan. De huid rondom je ogen is zeer delicaat en heeft daarom speciale verzorging nodig. Gebruik een oogcrème met hyaluronzuur om fijne lijntjes en kraaienpootjes te verminderen. Breng de oogcrème zachtjes aan met je ringvinger om de gevoelige huid niet te beschadigen.

1044621
514469
937437
1239391

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!