Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over retinol in jouw skincare routine – Beauty Blog

Alles over retinol in jouw skincare routine

Gepost op 16/01/2019 in Skincare
Retinol skincare

Retinol werkt als een van de meest doeltreffende ingrediënten in de skincare producten met een veelzijdige en uitstekende werking. Als je het nog niet kent en je weet niet wat het doet, lees dan zeker verder. Je ontdekt hier alles over retinol en hoe je dit ingrediënt toevoegt aan je skincare routine.

Wat is retinol ?

Retinol behoort tot de retinoïden en kan je vergelijken met vitamine A die de celvernieuwing in de huid bevordert. Zo hebben nieuwe huidcellen de kans om sneller dan normaal bij het huidoppervlak te komen. Retinol stimuleert ook de aanmaak van collageen en scrubt zachtjes de bovenste lagen van de huidcellen.

Wat zijn de voordelen van retinol voor mijn huid ?

Retinol staat sinds jaar en dag bekend om zijn vele voordelen. Een echte gamechanger in skincare! Dit krachtige, actieve bestanddeel verbetert de teint en verhoogt het gehalte aan hyaluronzuur in je huid, zodat ze gehydrateerd en stevig aanvoelt.

Fantastisch, toch? Maar er is meer! Retinol werkt ook uitstekend bij de behandeling van acne, maakt de poriën vrij, verheldert de huid en voorkomt uitbraken van puistjes. Heb je last van huidschade door de zon? Ook dan komt retinol goed van pas. De antioxidanten in dit ingrediënt helpen hyperpigmentatie te verminderen door donkere vlekken lichter te maken.

Nog meer voordelen? Ja hoor! Retinol werkt als anti-aging product en vermindert aanzienlijk fijne lijntjes en rimpels. Niet slecht voor één enkel actief bestanddeel.

Hoe gebruik ik retinol ?

Breng producten met retinol alleen ‘s avonds aan, want het product zorgt ervoor dat je huid zich kwetsbaarder opstelt voor uv-straling. Gebruik als extra bescherming ook elke dag een breedspectrum zonnecrème met SPF factor 30 of hoger.

Voorkom dat je huid uitdroogt en irritatie oploopt en gebruik dan ook geen andere peeling ingrediënten, zoals alfahydroxyzuren (AHA’s) en bètahydroxyzuren (BHA’s) tijdens je routine.

Voor welke huidtypes is retinol geschikt ?

Retinol behoort tot de must-haves voor alle huidtypes. Heb je een gevoelige huid? Begin dan met milde producten met een laag retinolgehalte en bouw geleidelijk op naar een hogere concentratie.

Hoe vaak moet ik retinol gebruiken ?

Om huidirritatie te voorkomen, begin je best met retinol aan te brengen twee à drie keer per week ‘s avonds en geen twee dagen na elkaar. Bouw het gebruik geleidelijk op naarmate je huid het ingrediënt beter verdraagt. Het duurt ongeveer tot zes weken voordat je de eerste resultaten ziet. Dus wacht geduldig af en verzorg je huid goed.

Hoe kan ik retinol toevoegen aan mijn skincare routine ?

Breng ‘s avonds een hoeveelheid retinol, ter grootte van een erwt, aan op een schone en droge huid. Voor een optimaal resultaat wacht je minimaal 30 minuten voordat je het volgende product in je skincare routine aanbrengt.

Onze producten met retinol :

BP_1087741
BP_1087678
BP_1087811
BP_1087916
BP_1087832
BP_990560
BP_1139779