Contact Klantenservice Winkelzoeker
De menopauze: welke verzorging voor een mooie huid wanneer je ouder bent dan 50 jaar? – Beauty Blog

De menopauze: welke verzorging voor een mooie huid wanneer je ouder bent dan 50 jaar?

Gepost op 01/03/2023 in Skincare
menopauze skincare na 50jaar

Menopauze. Een verandering met veel impact voor je lichaam én je huid. Maak je deel uit van de 50-plussers, dan daalt je oestrogeengehalte, droogt je huid uit en verliest haar elasticiteit. Tip: gebruik de juiste anti-age huidverzorgingsproducten voor een stevigere huid.

Welke huidverzorgingsroutine tijdens je menopauze?

Het geheim van een soepele en stralende huid bij 50-plussers? Een anti-aging skincare routine! Met deze producten verzorg je de rijpere huid en vul je de noodzakelijke stoffen aan om de huidbarrière in stand te houden. Ouderdomsvlekken bestrijden en je huid mooi houden na je 50e? Pas deze huidverzorgingsroutine toe: een serum, een anti-rimpelcrème, een oogcrème, een nachtcrème en wekelijks een anti-aging gezichtsmasker. Vergeet niet om ook je hals en decolleté te hydrateren en je huid te beschermen tegen de zon met een SPF!

Een anti-aging serum voor een soepele en stralende huid

Na de reiniging van je huid ga je over naar het aanbrengen van  een anti-aging serum. Het werkt in op het microbioom van de huid en helpt haar natuurlijke herstelproces te optimaliseren tijdens je nachtrust. De verouderingsverschijnselen zoals rimpels en ouderdomsvlekken vertragen en je huid ziet er weer stralend uit. Gebruik een gezichtsserum vóór de resterende producten van je skincare routine, dag of nacht, en zeg vaarwel tegen fijne lijntjes en dofheid!

BP_916682
BP_1152064
BP_1026904
BP_947412

Een moisturizer tegen rimpels

Kies voor de vollere huid altijd een hydraterende en verstevigende behandeling, zoals  een anti-aging of anti-rimpel dagcrème. Hiermee versterk je de huidbarrière en werkt het automatisch mee aan de stevigheid van de huid. Resultaat? Het versterkt het natuurlijke vermogen om collageen en elastine te boosten naar een hoger niveau. Geniet zo van een gehydrateerde huid, die er steviger en jonger uitziet, zonder fijne lijntjes en rimpels.

BP_937437
BP_1147262
BP_992548
BP_1132527

Wallen en donkere kringen verminderen met oogcontourcrème

De huid onder je ogen vertoont als eerste tekenen van veroudering door de fijne en kwetsbare dikte. Hoe ga je de strijd aan tegen wallen en donkere kringen? Breng ’s ochtends én s’avonds een oogcontourcrème aan. Speciaal ontwikkeld voor dit deel van je gezicht en versterkt de huidbarrière, hydrateert intensief de huid onder de ogen en levert essentiële voedingsstoffen om een jongere, stralende oogcontour te verkrijgen na slechts enkele behandelingen.

BP_1115629
BP_1174144
BP_1002635
441256

Een gelifte huid met een anti-aging nachtcrème

Wakker worden met een frisse, jonger uitziende huid. Wie wilt het niet? Hoe? Met een anti-aging nachtcrème! Breng ’s avonds aan, na je serum en oogcrème. Anti-aging of anti-rimpel nachtcrème helpt de huidcellen ’s nachts op natuurlijke wijze te vernieuwen en weer aan te vullen. Het werkt in op de stevigheid van de huid en de vermindering van je rimpels. Je ontwaakt en jouw huid voelt soepel, geregenereerd én ziet er gelift uit.

BP_1176790
BP_1151224
BP_947426
BP_1147269

Vermoeide huid? Gebruik een anti-age masker

Zeer droge huid? Geen soeplesse? Voeg één tot twee keer per week een masker toe aan je skincare routine. Kies voor een hydraterend anti-verouderingsmasker, want dat bevat de voedingsstoffen om je huidbarrière in stand te houden en bestrijdt de typische verschijnselen van veroudering. Hydratatie, voller- en gladdermakende factor én een stralende huid. ’s Avonds, voor het slapengaan is het ideale moment! Laat heel de nacht rusten of plan een daycare routine in – wanneer jij daar behoefte aan hebt. De keuze van de formule – crème, gel, sheetmask … – is volledig persoonlijk én aan jou om te kiezen.

BP_1026911
BP_1028066
BP_937409
BP_1165560

Zonbescherming voor de oudere huid

Algemeen geweten: de zon, één van de grootste oorzaken voor vroegtijdige huidveroudering. Maar ook bruine vlekken, ouderdomsvlekken en een droge huid zijn een logisch en veelvoorkomend gevolg van blootstelling aan de zon. Belangrijke stap in je skincare routine om je huid altijd te beschermen tegen UVA-/UVB-stralen, zelfs bij slecht weer en lage temperaturen. Kies een zonnecrème voor het gezicht met minstens SPF 30. Speciaal ontwikkeld voor de rijpere huid: anti-rimpel zonnecrèmes. Wat zij doen? Ze beschermen je huid tegen UV-stralen en verminderen tegelijkertijd de tekenen van vroegtijdige veroudering door de zon.

1156712
BP_1158203
BP_796758
BP_874717

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!