Contact Klantenservice Winkelzoeker
Code rood: hoe behandel ik couperose? – Beauty Blog

Code rood: hoe behandel ik couperose?

Gepost op 07/02/2024 in Skincare

Na een koude wandeling of nog met een glaasje wijn in de hand: iedereen heeft wel een natuurlijke blos op de wangen. Maar wanneer deze kleur permanent en intenser wordt, dan heb je last van couperose. Wat is het, hoe voorkom je het én kun je het behandelen?

Wat is couperose?

Couperose is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van verwijde bloedvaten in het gezicht, met name op de wangen, neus en kin. Deze rode, vaak kronkelende bloedvaatjes kunnen erg vervelend zijn en zorgen ervoor dat de huid er rood en onrustig uitziet en gevoelig voelt. De bloedvaten in het gezicht worden dunner en fragieler, waardoor ze gemakkelijker kunnen uitzetten en zichtbaar worden.

Wat is de oorzaak van couperose?

Er zijn verschillende oorzaken zoals te veel blootstelling aan de zon. Dit kan de bloedvaten in de huid beschadigen en de ontwikkeling van couperose bevorderen. Het is daarom belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon en altijd SPF te gebruiken! Daarnaast kunnen temperatuurwisselingen ook een rol spelen. Wanneer je regelmatig in extreme temperatuurverschillen verkeerd, zoals van warm naar koud, kunnen de bloedvaten in je huid uitzetten en samentrekken. Stress is een ander factor dat couperose kan verergeren. Het zorgt ervoor dat je lichaam hormonen produceert die de bloedvaten vernauwen. Dit kan de symptomen verergeren en het risico op het ontwikkelen van nieuwe bloedvaten vergroten.

Hoe couperose behandelen?

Een goede skincare routine kan helpen om de bloedvaten in je gezicht gezond te houden. Reinig je gezicht dagelijks met een milde reiniger en gebruik een hydraterende crème om je huid te voeden en te beschermen. Het gebruik van crèmes en lotions die speciaal zijn ontwikkeld om de roodheid te verminderen zijn een echte must-have. Deze producten bevatten vaak ingrediënten zoals vitamine K of retinol, die de bloedvaten vernauwen en de huid kalmeren. Als laatste kun je vette crèmes best weglaten uit je routine. Kies daarom voor een serum op basis van niacinamide of allantoïne!

Tips voor het voorkomen van couperose

Vermijd extreme temperaturen, zoals hete douches of sauna’s. Deze kunnen de bloedvaten verwijden. Let daarnaast op je voeding! Enkele ingrediënten kunnen couperose verergeren, zoals hete kruiden of gekruid voedsel. Alcohol is ook niet je beste vriend als je last hebt van couperose, probeer deze dus zoveel mogelijk te vermijden. Als laatste is het goed om stress zoveel mogelijk te beperken. Neem wat me-time en doe aan yoga of mediatie!

984708
374392
1181060
1193856
1202942
1133633
1050452

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!