Contact Klantenservice Winkelzoeker
De 10 allerbeste tips voor een zuivere, stralende huid – Beauty Center

De 10 allerbeste tips voor een zuivere, stralende huid

Gepost op 23/08/2017 in Skincare
Beautiful wet woman face with water drop. Close-up portrait on white background

We willen natuurlijk allemaal een zuivere en stralende huid. Daarom hebben wij de 10 beste zuivere-huid-tips voor je verzameld. Probeer ze, dan zie je gegarandeerd snel verschil!

1. Leer je huid kennen

Is jouw huid heel gevoelig of helemaal niet? Is ze droog of juist goed gehydrateerd? Dat maakt een wereld van verschil: een droge huid heeft een tekort aan vet (talg) en een uitgedroogde huid heeft een tekort aan vocht. Pas als jij weet wat je huid nodig heeft, kun je de juiste producten kiezen

Kom langs in jouw ICI PARIS XL-winkel en ontdek jouw huidtype. Onze Beauty Experts zijn allemaal getraind om je huidtype te bepalen en geven je graag het beste advies. 

2. Raak je huid niet aan

Je handen raken de hele dag van alles aan en verzamelen daarmee heel wat bacteriën. Was je handen daarom voor je je gezicht reinigt, probeer overdag niet aan je huid te komen en laat onzuiverheden met rust.

Reinig ook minstens elke twee weken je make-uppenselen met een penselenreiniger. Zo blijven ze schoon en hygiënisch en voorkom je verspreiding van bacteriën.

3. Verwijder je make-up voor het reinigen

Een gezichtsreiniger is niet samengesteld om longlasting en waterproof make-up aan te pakken. Verwijder daarom altijd je oog en lipmake-up met een speciale make-upremover zoals Take the Day Off van Clinique voor je aan je gewone reiniging begint.

4. Ga slapen met een schoon gezicht

Dit is de basis van een mooie en zuivere huid. Niet alleen je make-up, maar ook overtollig talg, transpiratie, fijnstof en vervuiling hopen zich overdag op en verstoppen je poriën. Nadat je je make-up hebt verwijderd, kan de echte reiniging beginnen. Voor het beste resultaat masseer je het product met opwaartse bewegingen in. En ook hier geldt weer: kies een reiniging die past bij de specifieke behoeftes van jouw huid. Deze reiniging van Clarins is perfect voor de droge huid, terwijl vette huidtypes beter kiezen voor dit product.

5. Reinig je gezicht ook ’s ochtends

Tijdens je slaap vernieuwt je huid zich en daarbij produceert ze extra veel talg. Ook trekken de natuurlijke olie van je haar en bacteriën in je kussensloop – waar je de hele nacht op ligt. Daarom moet je je huid óók ’s ochtends goed reinigen. Een sonische reinigingsborstel zoals de Mia 2 van Clarisonic is – ook in de ochtend – een goede keuze: die is wel zes keer effectiever dan een gewone reiniging.

—leaning woman face with cotton pads. Cosmetic treatment.

6. Scrub regelmatig

Nadat je het vuil van je huid hebt gehaald, blijven er nog altijd dode huidcellen achter. Door te scrubben, bijvoorbeeld met deze favoriet van Qiriness, kom je daarvan af. Door één tot (maximaal) twee keer in de week te scrubben stimuleer je bovendien de aanmaak van nieuwe huidcellen. Scrub ’s ochtends en je geniet de hele dag van een mooie en gezonde glans. Let op: scrub altijd voorzichtig, zachtjes ronddraaien is voldoende voor een goed resultaat.

7. Exfoliëren kun je leren

Je talgklieren onder controle krijgen: het is niet gemakkelijk. Maar een exfoliant met het ingrediënt salicylzuur kan je daarbij helpen. Salicylzuur ‘weekt’ de dode huidcellen los van het huidoppervlak en reinigt tot diep in de poriën. Bovendien heeft de stof een ontstekingsremmende werking en helpt zo puistjes te verminderen. Deze van Clinique is ook geschikt voor de gevoelige huid.

8. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Hydratatie is onmisbaar voor een stralende huid. Oók een vette of gecombineerde huid kan een vochttekort hebben. Om het tekort aan vocht te compenseren kan je huid extra talg aanmaken – en dus extra vet worden. Drink dus voldoende water en gebruik zowel ’s ochtends als ’s avonds een serum en crème die zijn afgestemd op jouw huid. Dit serum van Novexpert is olievrij en dus ideaal voor de vettere huid. Dit product van Clarins verfijnt de poriën en je huidtextuur.

9. Neem af en toe een masker

Ondersteun de werking van je dagelijkse verzorgingsproducten door af en toe een masker te gebruiken. Voor een vette huid is een masker met klei of houtskool ideaal. Een gecombineerde huid heeft het meest baat bij een gelachtig masker dat je huid in balans brengt. Een droge huid straalt weer na gebruik van een crèmig maskerMaar ook de conditie van de normale huid wordt simpelweg beter na gebruik van een masker. Tip: laat het ’s nachts tijdens je slaap werken en je wordt ’s ochtends weer stralend wakker. 

10. Laat stress los

Tegenwoordig hebben we het allemaal druk, druk, druk. Het is wetenschappelijk bewezen dat stress allerlei huidaandoeningen veroorzaakt, maar ook minder ernstige kwalen zoals roodheid en onzuiverheden. Ontspannen dus! Dat kan door middel van mindfulness, yoga of meditatie. Trek je regelmatig even terug in de badkamer voor een heerlijk ontspannend bad. Dan kun je meteen dat masker uit tip 9 gebruiken. Zo kun jij de wereld weer stralend aan!