Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over vitamine E in je skincare routine – Beauty Blog

Alles over vitamine E in je skincare routine

Gepost op 01/02/2024 in Skincare

Al jaren gekend in de beauty wereld, maar vandaag wat achteruit geschoven voor de nieuwe, hippe skincare ingrediënten. Ontdek deze oude favoriet die voor altijd een must zal blijven in je skincare routine! Vitamine E for once and for all…

Wat is vitamine E?

Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine en staat bekend om zijn antioxiderende eigenschappen. Dit betekent dat het kan helpen om vrije radicalen, die huidbeschadiging veroorzaken, te neutraliseren. Verder gaat het fijne lijntjes terug glad maken en je huid beschermen tegen UV-schade. En er is nog een voordeel! Ook voorkomt de oxidatie van olie op je gezicht waardoor mee-eters geminimaliseerd worden.

De voordelen van vitamine E voor je huid

Wil je nog meer voordelen weten van vitamine E? Ten eerste gaat het de huid beschermen tegen UV-stralen. Dit is vooral belangrijk omdat overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid, draag dus altijd een SPF! Verder gaat het ook helpen om de elasticiteit en stevigheid van je huid te verbeteren. Zeg ook maar dag tegen fijne lijntjes en rimpels, deze gaan ook verminderd worden waardoor je een jonge en stralende huid krijgt! Er zijn nog meer voordelen! Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen waardoor het kan helpen bij roodheid en irritatie. Dit maakt het een geweldig ingrediënt om te gebruiken bij huidproblemen zoals acne, eczeem en rosacea. Als kers op de taart kan vitamine E ook helpen bij het verminderen van littekens en het versnellen van het genezingsproces.

Hoe gebruik je vitamine E?

Een van de meest populaire opties is het gebruik van een vitamine E-olie of serum in je skincare routine. Deze producten kunnen direct op de huid worden aangebracht en bieden een intense hydratatie en voeding. Breng 3 tot 4 druppels Vitamine E serum aan op je gezicht, hals en decolleté. Masseer dit een paar minuten goed in zodat het diep wordt opgenomen in de huidbarrière.

Voor welke huidtypes is vitamine E geschikt?

Het is belangrijk dat je weet welk huidtype je hebt, maar Vitamine E is over het algemeen geschikt voor alle types. Het kan vooral fijn zijn voor mensen met een droge huid, omdat het kan helpen bij het hydrateren en voeden van de huid. Ook mensen met een gevoelige huid kunnen winst hebben bij vitamine E, omdat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Enkel als je een vette huid hebt of last hebt van acne, kan het zijn dat het niet de beste keuze is voor jou. Ondanks dat het niet per se slecht is voor de huid, kan het de olieproductie stimuleren en de poriën verstoppen bij sommige personen.

Onze producten met vitamine E:

BP_915163
BP_1189285
BP_1219770
BP_1170810
BP_1114502
BP_1268728
BP_125280
BP_1252803
BP_710560

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!