Contact Klantenservice Winkelzoeker
Skin Flooding: dé nieuwe TikTok-trend voor een perfect gehydrateerde huid – Beauty Blog

Skin Flooding: dé nieuwe TikTok-trend voor een perfect gehydrateerde huid

Gepost op 10/05/2023 in Skincare

Voelt de huid op je gezicht strak aan, is het rood of heb je last van kleine schilfers? Deze signalen wijzen allemaal op een droge en gedehydrateerde huid. Met skin flooding laat je je hydraterende serums en crèmes tot diep in de huid dringen voor een optimale hydratatie en elasticiteit!

Wat is ‘Skin Flooding’?

Skin Flooding’ betekent letterlijk ‘het overspoelen van de huid met hydraterende producten’. Het concept is simpel en bestaat uit slechts 5 stappen: reinig de huid voorzichtig, spray een mist, breng één of twee serums aan en sluit af met een moisturizer om het vocht in te sluiten. Al deze stappen hebben als doel de hydratatie van de huid te maximaliseren en haar opnieuw te laten stralen.

De ‘Skin Flooding’ in 5 stappen

Stap 1 & 2: reinig je huid en bevochtig

In de eerste stap ga je de huid zachtjes reinigen om het in balans te houden. Na de reiniging is het een goed idee om je gezicht vochtig te houden zodat de producten voldoende kunnen inwerken in je poriën. Als je gezicht snel uitdroogt, kun je een vochtinbrengende of verzachtende mist op je gezicht sprayen.

Stap 3: Eerste laag – hyaluronzuur serum

Breng als eerste laag van je skincare routine ‘layering’ een paar druppels hyaluronzuur serum aan. Drie tot vier druppels serum is voldoende om je hele gezicht én hals te verzorgen. Je kunt je vingertoppen gebruiken op het product zachtjes in de huid te masseren.

Stap 4: Tweede laag – niacinamide serum

Ondanks dat het gebruik van hyaluronzuur alleen al voldoende is om je huid te hydrateren, biedt de toevoeging van een serum op basis van niacinamide extra verzachtende voordelen. Je kunt tot vier druppels van dit serum gebruiken om het hele gezicht en de hals te behandelen. Het overige product kun je verder verdelen op je handen.

Stap 5: Laatste laag – moisturizer

De laatste stap in deze trending skincare routine is het aanbrengen van een dagcrème op je gezicht om het vocht in te sluiten. Doe je de routine ’s ochtends om de dag te starten? Vergeet dan niet je zonnebrand aan te brengen.

1133640
24575
1180311
1150027
1170761
1152064
1144637
528049
575061
1193478
1103785

‘Skin Flooding’ voor een problematische huid

Skin flooding verhoogt de inwerking van skincare producten in de huid. Deze routine is misschien niet geschikt voor mensen met een vette of acnegevoelige huid, omdat de gelaagdheid van de producten kan leiden tot puisten. Als je last hebt van een huidziekte, adviseren we je om een dermatoloog te raadplegen zodat je kunt nagaan of een dergelijke routine past bij jouw huid.

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!