Contact Klantenservice Winkelzoeker

Sustainability

SUSTAINABILITY PILLARS

Als ICI PARIS XL staan wij met onze winkels in het hart van de maatschappij. Wij zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die wij hebben naar onze samenleving, klanten, medewerkers, natuur en dier. Mede hierom ondersteunen wij ook de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. Daarbij willen wij als beauty retailer mensen gelukkig maken door hen te helpen de beste versie van zichzelf te boosten. Van binnen en van buiten. Wij willen dit doen op een verantwoorde manier ofwel door de klant een duurzame keuze te bieden.

We worden hierbij gedreven door de overtuiging dat verantwoord ondernemen meer zal brengen voor de generaties van vandaag en morgen. Namelijk, een gelukkige toekomst.

HAPPY PLANET

We nemen onze verantwoordelijkheid en bestrijden samen de klimaatcrisis voor een betere wereld nu en in de toekomst. Door verspilling te verminderen, zo veel mogelijk te recyclen en hergebruiken alsook ons energieverbruik te beperken, dragen we bij aan een schonere planeet. We bouwen samen aan groenere winkels met een sterke duurzaamheidscultuur. Hierdoor verbeteren we de manier waarop we onze winkels ontwerpen, bouwen, exploiteren en onderhouden.

HAPPY PRODUCTS

We bieden onze klanten een ruim assortiment met een groeiend aantal duurzame opties (zowel online als offline) en moedigen onze leveranciers aan om ook hun verantwoordelijkheid te nemen wat betreft duurzamere ingrediënten en verpakking.

Verder hechten we een grote waarde aan een persoonlijke benadering naar onze klanten. We willen direct inspelen op hun wensen en behoeften en betrekken hen actief bij duurzame initiatieven die zij belangrijk vinden. We brengen dit in kaart door een gestandaardiseerd klantenonderzoek op regelmatige basis. Daarmee vergroten we hun geluk, terwijl we de veiligheid en kwaliteit van onze eigen producten en merken waarborgen.

HAPPY PEOPLE

Gelukkige, klantvriendelijke en competente collega’s vormen het hart van ons bedrijf. Voor hen streven we naar een veilige en gezonde werkomgeving, waar diversiteit en inclusie wordt gevierd. We ondersteunen de loopbaanontwikkeling van iedere collega, zo stellen we iedereen in staat om tot bloei te komen op persoonlijk én professioneel gebied.

Samen met onze medewerkers, klanten en leveranciers, steunen we goede doelen die dicht bij ons staan. Daarbij willen we iedereen in staat stellen om de beste versie van zichzelf te zijn, met speciale aandacht voor vrouwen en kinderen, en laten daarmee een lach verschijnen op ieders gezicht.

MICROPLASTIC IN PRODUCTEN

Microplastics zijn niet biologisch afbreekbare en in water onoplosbare plastic deeltjes, kleiner dan 5 mm die als vervuiling in het oppervlaktewater gevonden kunnen worden. Microplastics kunnen als ingrediënt in cosmetica en was- en reinigingsmiddelen worden toegepast. Uit onderzoek is gebleken dat ook microplastics in cosmetica en was- en reinigingsmiddelen bijdragen aan de vervuiling van het oppervlaktewater. Wanneer microplastics eenmaal in het milieu zijn terechtgekomen, zijn ze moeilijk daaruit te verwijderen. De in water levende organismen kunnen deze microplastics binnen krijgen, waardoor er mogelijk microplastics in onze voedselketen terecht kunnen komen.

De bekendste microplastics zijn plastic microbeads. Plastic microbeads zijn vaak zichtbare en voelbare plastic deeltjes die bewust in cosmetica en was- en reinigingsmiddelen worden toegevoegd met als doel te reinigen of te scrubben. Daarnaast bestaan er ook microplastics die niet altijd voelbaar of zichtbaar zijn.

Sinds 2014 zijn de Eigen Merk producten van ICI PARIS XL vrij van plastic microbeads. Om onze milieu-engagement nog verder door te zetten, heeft ICI PARIS XL de ambitie om dat verbod uit te breiden tot alle rinse-off cosmetica- en verzorgingsproducten die microbeads bevatten.

Met een ruim aanbod parfum, cosmetica en huidverzorging is ICI PARIS XL dé beautyspecialist van Nederland. Ontdek onze acties, promoties, beauty tips en vind een ICI PARIS XL winkel bij jou in de buurt. Bestel onze producten ook eenvoudig online!