Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over ginseng in je skincare routine – Beauty Blog

Alles over ginseng in je skincare routine

Gepost op 20/02/2024 in Skincare

Nog compleet onder de radar bij jou? Niet voor onze K-beauty fans! Superfood voor je huid met antioxiderende, ontstekingsremmende én anti-aging eigenschappen. Waar wacht je nog op? Introduceer een beetje cultuur in je skincare routine met ginseng!

Wat is ginseng?

Ginseng is een plant die van oorsprong voorkomt in Aziatische landen. De wortel van ginseng is in skincare bekend om zijn revitaliserende en antioxidanten eigenschappen. De geneeskrachtige kenmerken van ginseng zijn al eeuwenlang bekend in Aziatische culturen. Het wordt vaak gebruikt als een natuurlijk supplement om de algemene gezondheid en vitaliteit te bevorderen.

De voordelen van ginseng voor je huid

De voordelen van ginseng zijn ontelbaar! Ten eerste heeft het krachtige anti-aging eigenschappen. Het bevat antioxidanten die helpen bij verminderen van ­de zichtbare tekenen van fijne lijntjes en rimpels. Ginseng heeft ook ontstekin­­gsremmende elementen, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of huidproblemen zoals rosacea of acne. Bovendien helpt het ook met hydratatie. Het helpt de huid vocht vast te houden, waardoor uitdroging wordt voorkomen en de huid gehydrateerd en soepel blijft. Hydrated skin for the win! Dit is vooral fijn als je een droge huid hebt. Als finishing touch heeft ginseng ook nog eens een verhelderend effect op de huid wat handig is als je last hebt van hyperpigmentatie!

Hoe gebruik je ginseng?

Er zijn verschillende manieren om ginseng aan je skincare routine toe te voegen. Een populaire optie is het gebruik van serums, crèmes en gezichtsmaskers. Reinig eerst je gezicht met een cleanser en breng daarna een toner aan. Bovendien kan ginseng ook de bloedcirculatie verbeteren, wat kan leiden tot een gezonde en stralende huid!

Voor welke huidtypes is ginseng geschikt?

Ginseng is over het algemeen geschikt voor alle huidtypes. Het kan vooral goed zijn als je een oudere huid hebt, omdat het helpt bij het verbeteren van de elasticiteit en stevigheid. Daarnaast kan het ook voordelen bieden voor mensen met een vette huid, vanwege de ontstekingsremmende kenmerken en het vermogen om de huid te kalmeren. Heb je een acne-gevoelige huid? Probeer dan eens ginseng! Het helpt het regelen van de talgproductie, waardoor het risico op verstopte poriën en puistjes wordt verminderd. Try it out!

441242
1168899
1087685
1154451
1195186

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!