Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over vitamine C in je skincare routine – Beauty Blog

Alles over vitamine C in je skincare routine

Gepost op 12/05/2017 in Skincare
Vitamine C skincare

Vitamine C is een van de populairste actieve bestanddelen in huidverzorgingsproducten, en dat is volkomen terecht! Vitamine C is een krachtige antioxidant en heeft tal van voordelen. Maar misschien vraag je je af wat dit ingrediënt precies doet en waarom je het moet opnemen in je verzorgingsroutine. We vertellen je alles wat je moet weten over de fantastische eigenschappen van vitamine C (zo zorgt dit ingrediënt bijvoorbeeld voor een gezonde gloed), en hoe je producten met vitamine C het beste kunt gebruiken. 

Wat is vitamine C ?

Vitamine C – ook bekend als ascorbinezuur – is een uiterst doeltreffende antioxidant die bescherming biedt tegen huidschade door de zon, vervuiling en schadelijke invloeden van buitenaf. Antioxidanten komen van nature voor in onze huid, en houden onze lichaams- en huidcellen gezond. Naarmate we ouder worden, vermindert echter de hoeveelheid antioxidanten in de huid. 

De voordelen van vitamine C voor je huid

Vitamine C doet echt wonderen voor je huid. Zo houdt dit ingrediënt het gehalte aan antioxidanten in de huid op peil en bevordert het de aanmaak van collageen. Het resultaat? Een vollere en gladdere huid en een jeugdigere uitstraling. 

Maar dat is nog niet alles! Vitamine C verheldert de huid, en bestrijdt én voorkomt donkere vlekken en hyperpigmentatie. Een echt wondermiddel! En bovendien verbetert vitamine C de doeltreffendheid van zonnecrème. Fantastisch, toch?

Hoe gebruik je vitamine C ?

Vitamine C is een behoorlijk krachtig actief bestanddeel. Daarom moet je uitzoeken wat de juiste concentratie is voor jouw huid, en het gebruik geleidelijk opbouwen. 

Vitamine C kan uitstekend gecombineerd worden met andere antioxidanten, zoals ferulinezuur en vitamine E. Vitamine C verhoogt hun doeltreffendheid en bescherming tegen vrije radicalen. Maar breng vitamine C niet aan in combinatie met benzoylperoxide, andere zuren en retinol, aangezien deze stoffen sterke huidirritatie kunnen veroorzaken en de werking van vitamine C tegengaan.

Voor welke huidtypes is vitamine C geschikt ?

Vitamine C is bijzonder geschikt voor alle huidtypes en leeftijden. Als je een gevoelige huid hebt, kan vitamine C echter roodheid veroorzaken. We raden daarom aan om te beginnen met een lage concentratie en producten met vitamine C eerst te testen op een klein stukje huid. 

L-ascorbinezuur is de krachtigste vorm van vitamine C, en het meest geschikt voor een vette en normale huid. Magnesiumascorbylfosfaat, een in water oplosbaar afgeleid product van vitamine C, veroorzaakt minder snel irritatie als je een droge of gevoelige huid hebt. 

Hoe vaak moet ik vitamine C gebruiken ?

Voor een frisse, stralende en gezonde teint gebruik je vitamine C het best dagelijks of eens in de twee dagen. Als je nieuwe ingrediënten opneemt in je huidverzorgingsroutine is het essentieel om langzaam op te bouwen tot dagelijks gebruik, afhankelijk van hoe je huid reageert. 

Hoe kan ik vitamine C toevoegen aan mijn huidverzorgingsroutine ?

Vitamine C wordt toegevoegd aan tal van huidverzorgingsproducten, maar vooral aan serums en is dan ook het meest doeltreffend. Idealiter breng je producten met vitamine C ’s morgens of ’s avonds aan. Bij gebruik gedurende de dag gaat dit ingrediënt oxidatieve schade door blootstelling aan uv-straling tegen en beschermt het tegen vervuiling en andere agressieve invloeden van buitenaf.

Breng een serum met vitamine C aan na een reiniger en toner, en gebruik daarna je gebruikelijke vochtinbrengende crème. Denk er zoals altijd aan om als laatste stap in je verzorgingsroutine een zonnecrème met beschermingsfactor 30 of hoger te gebruiken, zelfs bij bewolkt weer. 

Op zoek naar producten met vitamine C ?  

BP_1087874
BP_1125317
BP_1101363
BP_1134984
BP_1128285
BP_1079334