Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over ferulinezuur in je skincare routine – Beauty Blog

Alles over ferulinezuur in je skincare routine

Gepost op 03/06/2022 in Skincare

Antioxidanten hebben een vooraanstaand plekje veroverd in veel huidverzorgingsroutines, en terecht. Ferulinezuur is een minder bekend lid van de familie van antioxidanten … Maar het staat behoorlijk zijn mannetje! Ontdek meer over deze krachtige antioxidant met talloze voordelen. Je vindt er vast wel een plekje voor in je routine!

Wat is ferulinezuur?

Ferulinezuur is een krachtige antioxidant. Zijn voornaamste functie is de huid beschermen en mooi houden. Het komt uit de celwand van planten, waaronder rijst, haver en zelfs vruchten zoals sinaasappels en appels.

Hoe werkt ferulinezuur?

Ferulinezuur vermindert de schadelijke effecten van vrije radicalen in de huid. Vrije radicalen zijn schadelijke moleculen die van nature in het lichaam voorkomen. Maar ze kunnen ook ontstaan door agressieve invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en uv-straling. Als ze vrij spel krijgen, is dat geen goed nieuws voor je huid. En dat kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering en hyperpigmentatie. Maar met de hulp van ferulinezuur blijven deze gevolgen gelukkig beperkt.

De voordelen van ferulinezuur voor je huid

Terwijl vrije radicalen de zichtbare tekenen van huidveroudering versnellen, doet ferulinezuur er alles aan om dit proces te vertragen. Het doet dat door het collageenniveau te boosten en de huid weer stevig te maken. Dit verjongende effect kan wonderen doen voor de huid, die meer gaat stralen én strakker wordt.

Ferulinezuur heeft ook antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Dit maakt het tot een doeltreffende remedie tegen een rode en ontstoken huid en tegen hardnekkige littekens door acne.

Maar ferulinezuur heeft nog een andere opvallende eigenschap … Het versterkt de heilzame werking van andere antioxidanten, zoals vitamine C en E, die in hun afzonderlijke vormen snel worden afgebroken. In combinatie met ferulinezuur worden deze moleculen stabieler en sterker, waardoor dit krachtige trio de effecten van vrije radicalen kan bestrijden en de huid beschermt en mooi houdt.

Hoe je ferulinezuur gebruikt

Ferulinezuur zit vaak in producten die op de huid blijven zitten, zoals serums. Breng voor een maximale doeltreffendheid een paar pompjes ferulinezuur aan op de schone huid en masseer grondig in.

Of gebruik voor nog betere resultaten een 3-in-1-product met ferulinezuur en vitamine C en E. Ze vormen een krachtig trio dat de strijd tegen vrije radicalen aanbindt. Je huid zal je dankbaar zijn!

Voor welke huidtypes is ferulinezuur geschikt?

Goed nieuws: ferulinezuur is veilig voor de meeste huidtypes. Wie een gevoelige huid heeft, kan het beste een test doen op een klein stukje huid. Zo ben je zeker dat je niet verkeerd reageert op het product.

Ben je allergisch of intolerant voor één van de voedingsmiddelen waar ferulinezuur in zit? Wees dan extra voorzichtig!

Hoe vaak moet ik ferulinezuur gebruiken?

Zoals met de meeste antioxidanten kan je ferulinezuur in het begin het beste een paar keer per week gebruiken. Je kunt de frequentie daarna opvoeren, tot het product deel uitmaakt van je dagelijkse routine.

Welk plekje krijgt ferulinezuur in je huidverzorgingsroutine?

Neem ferulinezuur op in je ochtendroutine, voor een goede start van de dag! Zo bescherm je je huid overdag tegen externe stressfactoren zoals vervuiling en uv-stralen. Breng het ferulinezuurproduct van je keuze dan aan op je gereinigde gezicht, gevolgd door een moisturizer en zonnecrème. Je bent nu helemaal beschermd!

Onze producten met ferulinezuur:

BP_1136132
BP_1087874
BP_1125317
BP_1101363