Contact Klantenservice Winkelzoeker
Gevoelige huid? Dit zijn de do’s en don’ts! – Beauty Blog

Gevoelige huid? Dit zijn de do’s en don’ts!

Gepost op 16/08/2019 in Skincare

Een gevoelige huid vraagt om extra aandacht en verzorging. Beauty Expert Linda geeft vijf handige tips om met een gevoelige huid om te gaan.

Play it sensitive

Heb jij vaak last van irritaties of rode vlekjes op je huid? Dan is jouw huid waarschijnlijk gevoeliger dan die van anderen. Een gevoelige huid reageert heftiger op externe invloeden zoals temperatuurwisselingen, stress en producten met onnatuurlijke ingrediënten. Met de juiste verzorging breng je jouw huid weer terug in balans en houd je ze glad en stralend!

Ga voor een product met natuurlijke ingrediënten
1

Kies het juiste product

Een goede verzorging van een gevoelige huid begint bij de keuze van de juiste producten. Kies voor milde verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten die de huid zo min mogelijk irriteren.

Lees dus bij het kopen van een verzorgingsproduct altijd even de ingrediëntenlijst op de achterzijde. Probeer ingrediënten zoals parabenen, alcohol, kleurstoffen en parfum te vermijden. Die kunnen je huid namelijk uitdrogen en zorgen voor irritaties. Dat wil je niet hebben!

Test het product eerst op voorhand op je hand
2

Test, test, test

Het klinkt misschien gek, maar naast make-up is het ook belangrijk je huidverzorging te testen voordat je het koopt. Breng een klein beetje van het product aan op de binnenkant van je arm of de rug van je hand. Binnen 1 à 2 uur weet je of je huid erop reageert of niet. Niets aan de hand? Shoppen maar!

Zorg voor een milde reiniging
3

Reinigen

Een gevoelige huid vraagt om een milde reiniging. De Qiriness Initiation Divine Balm is een milde balsem die zachtjes schuimt na het aanbrengen. De balsem bevat jojoba- en abrikozenolie voor een zachte en stralende huid. Niet alleen het product, maar ook de manier waarop je je huid reinigt is belangrijk. Breng een product met zacht cirkelende bewegingen aan, niet wrijven dus! Gebruik vervolgens lauw water om het product af te spoelen. Hoe warmer het water, hoe meer je huid uitdroogt.

gebruik een hydraterende crème
4

Hydrateren

Een gevoelige huid is meestal droog. Gebruik daarom een hydraterende dagcrème en het liefst een die hypoallergeen is. Dit houdt in dat er een hele kleine kans is dat het product irriterende ingrediënten bevat. De Gentle Day Cream van Clarins is zo’n hypoallergene crème en dus perfect voor jouw gevoelige huid!

Ga voor een crème met UV bescherming
5

Beschermen

Natuurlijk ga je de deur niet uit zonder de juiste uv-bescherming. Het is voor elk huidtype belangrijk om huidschade te voorkomen. Doordat de zon een uitdrogende werking heeft op de huid, is dit voor jouw gevoelig huid nog eens extra belangrijk. De Redness Solutions Daily Protective Base van Clinique bevat SPF 15, is 100% parfumvrij en vermindert roodheid. Hier gaat jouw huid heel blij mee zijn!