Bijgewerkt privacybeleid
Hoe kun je rimpels voorkomen? Beauty Expert Insaf geeft tips

Hoe kun je die fijne lijntjes en rimpels voorkomen?

| How-To

Lijntjes en rimpels: die wil je zo lang mogelijk tegenhouden. Maar hoe doe je dat precies? En welke beautyproducten helpen écht? Beauty Expert Insaf geeft je de beste tips!

Fijne lijntjes: erfelijk of niet?

Op welke leeftijd jij die fijne lijntjes ziet opduiken, is voor een deel genetisch bepaald: je erft je huidtype van je vader en moeder. Dat verklaart waarom bij de een al als twintiger die eerste lijntjes verschijnen, terwijl de ander nog een perzikhuidje heeft als ze in de veertig is.

Toch bepaalt je DNA maar een klein deel van de huidveroudering. Het overgrote deel danken we aan onze levensstijl. Hoe vaak zit je in de zon? Hoe goed verzorg je je huid? Slaap je voldoende? Rook je? Op al die factoren heb je wél invloed - doe er je voordeel mee!

1

Elke week exfoliëren

Scrubben of peelen zijn manieren om de overtollige dode huidcellen van de bovenste huidlaag te verwijderen. Je huid wordt er lekker zacht en glad van - maar dat is niet het enige effect. Exfoliëren stimuleert je huid ook om nieuwe huidcellen aan te maken. En hoe beter die celvernieuwing verloopt, hoe jonger en frisser je huid eruitziet!

Only You Gentle Exfoliating Scrub Mask mag je tien minuten laten inwerken, zodat je huid tegelijk gevoed en gehydrateerd wordt. Tip: wees voorzichtig met de huid rond je mond, ogen en lippen als je gaat exfoliëren. Je huid is hier dunner en dus gevoeliger. 

2

Reinig je huid dagelijks

Of je nu veel make-up gebruikt of weinig: je huid heeft elke avond een grondige reiniging nodig. Want naast make-up zorgen ook zonlicht en luchtvervuiling ervoor dat er vrije radicalen in je huid ontstaan. Die agressieve deeltjes kunnen je huid sneller verouderen. Wil je rimpels voorkomen, dan helpt goed reinigen dus!

Lancôme Miel-en-Mousse Éclat verwijdert make-up en opgehoopte onzuiverheden. Tip: masseer je huid om de doorbloeding te stimuleren. Daardoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en gaat je huid stralen.

3

Stimuleer je huid

Om jong en stevig te blijven heeft je huid vocht, voeding en zuurstof nodig. Pas als ze in topconditie is, kan je huid zichzelf optimaal beschermen en vernieuwen. Naarmate we ouder worden, lopen de vitale functies van je huid terug. Een voedend en herstellend serum helpt je huid om vitaal - en dus langer jong - te blijven.

Clarins Double Serum bevat maar liefst 21 krachtige plantenextracten die alle tekenen van veroudering tegengaan. Tip: warm het serum eerst in je handpalmen op en breng het aan door licht op je huid te drukken.

4

Verzorg je ogen

Rondom je ogen is je huid heel dun. Hier zit nauwelijks vetweefsel, maar wel een netwerk van bloedvaatjes. Die schemeren door de huid heen: hallo kringen! Zo’n dunne huid is gevoelig voor uitdrogen, waardoor je lijntjes naast je ogen ziet ontstaan. Ook knijpen met je ogen én het blauwe licht van je smartphone of tablet zorgen voor rimpels. Daarom heb je een oogcrème nodig die je oogcontour versterkt.

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex verheldert donkere kringen en vermindert lijntjes. Tip: wacht niet tot je een oogcrème nodig hebt, maar begin preventief. Smeren vanaf je 25e is een goed idee!

5

Zorg voor hydratatie

Zie je in de loop van de dag fijne lijntjes verschijnen? Grote kans dat je huid een vochtgebrek heeft. Deze droogterimpeltjes zijn een teken dat je een intensievere hydratatie nodig hebt. Let er bij het kiezen van je moisturizer op dat er een SPF in zit. Bescherming tegen zonlicht is namelijk heel belangrijk om lijntjes te voorkomen!

Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Day Cream SPF 25 zorgt voor een zichtbare vermindering van rimpels. Tip: vergeet ook je hals en decolleté niet mee te nemen!

6

Op tijd ontspannen

Chronische stress zorgt voor de aanmaak van stresshormoon cortisol - en daar is je huid niet blij mee. Cortisol vermindert de barrièrefunctie waardoor je huid droger en gevoeliger wordt. Daarnaast zorgt stress voor de afbraak van collageen, belemmert het de celvernieuwing en versnelt stress de huidveroudering. Dáárom is op tijd ontspannen zo belangrijk!

Le Masque Cooling & Lifting Eyemask geeft je in 20 minuten een frisse blik. Tip: gun jezelf elke dag 20 minuten rust. Mediteer, doe ademhalingsoefeningen of maak een wandeling. Zo daalt je cortisollevel!