Contact Klantenservice Winkelzoeker
Lazy girl skincare: een mooie huid in slechts 4 stappen – Beauty Blog

Lazy girl skincare: een mooie huid in slechts 4 stappen

Gepost op 21/04/2023 in Skincare
lazy girl skincare

Wil je een mooie huid maar heb je niet veel tijd voor een uitgebreide skincare routine? Wij hebben dé oplossing voor je! Een simpele en effectieve skincare routine die meteen resultaat biedt. Bespaar je tijd en geef je huid meer energie en uitstraling!

Express skincare routine: een mooie huid in een paar stappen!

Een ruwe huid en een doffe teint? Je huidbarrière is mogelijks beschadigd. Verschillende factoren kunnen de oorzaak zijn van je beschadigde huid: slechte hygiëne, vermoeidheid, stress, een tekort aan vitaminen, dehydratatie, blootstelling aan de zon, het gebruik van te agressieve producten … Wil je weer een mooie, gladde huid en een stralende teint? Dan is er maar één oplossing: een aangepaste skincare routine aan de behoeften van jouw huid, en liefst in slechts een paar stappen!

Stap 1: een serum op basis van vitamine C

Na de reiniging van je huid is de eerste stap in je skincare routine een vitamine Cserum. Een krachtige antioxidant die meerdere voordelen biedt: het stimuleert de collageenproductie en helpt de huid te verstevigen, bestrijdt oxidatieve schade door blootstelling aan UV-straling én vormt een schild tegen vervuiling en externe aanvallen. Enkele druppels op het gezicht aanbrengen en met de vingers in de huid deppen.

1128285
1170782
1114271

Stap 2: een moisturizer met hyaluronzuur

Als je huid droog en ruw aanvoelt, is dat een teken van dehydratatie. Het is belangrijk om een moisturizer te kiezen die hyaluronzuur bevat, voor een gezonde en gehydrateerde huid. Het houdt je huid soepel en elastisch én fijne lijntje en rimpels verminderen. Breng de crème over je hele gezicht aan en laat hem 5 minuten intrekken voor een optimaal effect.

1114467
1154451
1193485

Stap 3: een SPF voor het gezicht

SPF, een essentiële stap die velen vergeten. De zon is de belangrijkste oorzaak van een droge huid. De UVA- en UVB-stralen van de zon beschadigen de opperhuid en breken de celstructuur van je huid af. Daarom is het extra belangrijk om een gezichtszonnecrème met minstens SPF 30 te gebruiken. Breng deze aan bovenop je vochtinbrengende crème, zowel in de winter als in de zomer.

1167863
1156712
1202935

Stap 4: een exfoliant op basis van AHA of BHA

Als vierde stap – die je maar één keer per week doet – scrub je je huid met een zachte BHA of AHA gezichtsscrub. BHA is een uitstekende chemische exfoliant voor de acnegevoelige huid, omdat het helpt tegen verstopte poriën en puistjes. De meest gebruikte AHA in scrubs is glycolzuur. Een afgeleide van suikerriet die exfolieert, diep reinigt en de huid stevig en stralend maakt!

1165098
1100264
1168150

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!