Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over niacinamide in je skincare routine – Beauty Blog

Alles over niacinamide in je skincare routine

Gepost op 14/07/2022 in Skincare

Niacinamide levert uitstekende resultaten op bij tal van huidproblemen en dat merk je ook aan de populariteit die blijft stijgen. We vertellen je hier alles wat je moet weten over niacinamide en hoe je dit ingrediënt op een effectieve manier toevoegt aan je skincare routine.

Wat is niacinamide ?

Niacinamide, ook wel nicotinamide of vitamine B3 genoemd, staat bekend om zijn verzachtende, helende en ontstekingsremmende eigenschappen. De huidcellen en huidbarrière doen niet optimaal hun werk als deze in wateroplosbare vitamine ontbreekt, want wanneer je dit ingrediënt plaatselijk aanbrengt, geeft het de huid een stevige boost.

De voordelen van niacinamide voor je huid

Niacinamide biedt heel wat voordelen! Deze verbazingwekkende stof pakt een zeer groot aantal huidproblemen doeltreffend aan en dat na slechts één behandeling. Het beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en verhoogt de aanmaak van hyaluronzuur en collageen.

Daarnaast helpt niacinamide niet alleen grove poriën zichtbaar te verkleinen, maar verbetert het ook een ongelijkmatige teint door hyperpigmentatie te verminderen.

Maar dit wondermiddel kan nog veel meer! Het vervaagt optimaal tekenen van vroegtijdige veroudering en verzacht fijne lijntjes en rimpels. Niacinamide vermindert ook roodheid door acne en helpt de talgproductie te reguleren, zodat er minder snel puistjes ontstaan.

Hoe gebruik je niacinamide ?

Tal van producten bevatten niacinamide – van serums, moisturizers en maskers tot toners en zonnecrèmes. Je voegt dit ingrediënt dan ook supermakkelijk toe aan je skincare routine. Ga voor een gezondere huid in een handomdraai.

Voor welke huidtypes is niacinamide geschikt ?

Niacinamide past door de schitterende en veelzijdige stof in elke skincare routine, ongeacht het huidtype en de leeftijd. Ook wie rosacea of een gevoelige huid heeft, mag niacinamide gebruiken, omdat het risico op huidirritatie minimaal is.

Hoe vaak moet ik niacinamide gebruiken ?

Goed nieuws, want niacinamide behoort tot de zeer huidvriendelijke ingrediënten die je elke dag twee keer (‘s morgens en ‘s avonds) mag aanbrengen.

Hoe kan ik niacinamide toevoegen aan mijn skincare routine ?

Dat hangt af van welke skincare producten niacinamide bevatten. De algemene regel: breng eerst de dunste, meest vloeibare producten aan en daarna vollere crèmes en oliën. Doorgaans breng je niacinamide aan na het reinigen van de huid en voor een moisturizer.

De stof kan de combinatie samen met heel wat andere krachtige, actieve bestanddelen (zoals alfahydroxyzuren (AHA’s), hyaluronzuur, peptiden, retinol en andere antioxidanten) perfect aan.

Onze producten met niacinamide :

BP_1134984
BP_1144637
BP_1114054
BP_1054981
BP_1100271
BP_1136888
BP_1128285
BP_1136629
BP_1103477