Contact Klantenservice Winkelzoeker
Bye bye bruine vlekjes: de beste spot treatments voor hyperpigmentatie – Beauty Blog

Bye bye bruine vlekjes: de beste spot treatments voor hyperpigmentatie

Gepost op 27/10/2022 in Skincare
spottreatments-tegen-hyperpigmentatie

De zon, hoe graag we hem ook zien, veroorzaakt helaas huidschade. Die schade kan zich later in je leven aandoen in de vorm van bruine vlekjes. Ook acne kan vlekjes op je huid achterlaten. Beiden vallen onder de noemer hyperpigmentatie en zijn te behandelen met aangepaste skincare!

Wat is hyperpigmentatie?

Wie houdt er niet van zomer? We genieten maar al te graag van de zon met een drankje in ons hand op een gezellig terras. Maar de zon doet ook wat met je huid… Veel mensen zien na blootstelling aan de zon meer sproeten en bruine vlekjes verschijnen. De ene persoon heeft er meer last van dan de andere, maar wanneer je een overproductie aan vlakke, donkere vlekjes op je huid opmerkt, spreken we van hyperpigmentatie.

Waar komen al die bruine vlekjes vandaan?

Waar komt hyperpigmentatie vandaan? Denk maar aan al jouw zomerse avonturen en alle uren die je in de zon hebt doorgebracht. Misschien hebben je hormonen een sprong gemaakt en ben je daarom opeens gevoeliger voor pigmentvlekjes. Of zijn je bruine vlekjes verdrievoudigd tegenover vijf jaar geleden? Ook compleet normaal, want ze worden ook wel eens ouderdomsvlekjes genoemd.

Verschillende oorzaken, vormen en behandelingen. Maar tegen welke kun je iets doen en welke zijn normaal?

Verzorg ze goed en hou ze in de gaten

In de meeste gevallen zijn pigmentvlekken niet gevaarlijk en hoef je je geen zorgen te maken. Het is normaal dat je, naarmate je ouder wordt, ook meer bruine vlekken krijgt. Met de juiste producten kun je de hyperpigmentatie verminderen, maar onthoud dat ze nooit 100% zullen verdwijnen. En dat is ook helemaal niet erg! Introduceer een spot treatment in je skincare routine en je bruine vlekjes kunnen vervagen tot het je ze bijna niet meer ziet.

We raden je aan om op te letten als ze van vorm, kleur of dikte veranderen. Merk je een andere vorm of een verandering in je bruine vlekjes? Laat ze dan op tijd controleren door een dokter of specialist. Zij kunnen je snel vertellen of je er verder iets mee moet of er geen reden is tot paniek.

Bye little spots, met deze skincare producten

Om je op weg te helpen met het behandelen van hyperpigmentatie sommen we enkele spot treatments op die je kunt toevoegen aan je skincare routine.

Wil je specifiek bruine vlekken behandelen? Dan heb je heel wat keuze uit producten die zich daarop richten! De Waso Koshirice tinted spot treatment van Shiseido verzorgt de huid onmiddellijk en het subtiele tintje heeft een levensduur van 16 uur! Het vermindert roodheid, vervaagt onzuiverheden en verbetert je huidtextuur.

De Skin-Unify van Filorga voegt drie technieken samen waarmee je elke behandeling ondergaat: laser, peeling én medical strobing . Medical strobing is normaal een make-uptechniek die je toepast om bepaalde delen van je gezicht op te helderen. Maar dit product zorgt er automatisch voor om deze zones een extra glow te geven. Het Activator Serum van Nescens boost het regenererende vermogen van de stamcellen van je opperhuid. Hoe sneller je huid zichzelf vernieuwt, hoe sneller je littekentjes en hyperpigmentatie zal zien vervagen!

BP_1132450
BP_1141494
BP_1001795

The extra glow on your face

Ga je de strijd aan met donkere vlekjes, wil je er een stralende huid aan overhouden en ben je 100% voor natuurlijke ingrediënten? Dan is Clay & Glow perfect voor jou! Het Brightening & Protecting Vitamine C serum laat de huid stralen en egaler aanvoelen. Zeg maar vaarwel tegen je pigmentvlekken én grove poriën!

All-in-one voor een snelle en efficiënte skincare routine

Ben je een all-in-one fan? Dan is jouw beste optie het Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex serum van Estée Lauder. Dit anti-aging serum kun je gebruiken over je hele gezicht voor het slapen gaan en de volgende ochtend is je huid gehydrateerd en stralend. Het versterkt je huidbarrière in slechts vier uur en heeft een olie-vrije textuur.

Gebruik het ’s morgens om je door de dag heen te beschermen tegen omgevingsinvloeden zoals vervuiling, ozon, blauw licht, infrarood en microstof. Gebruik je het voor het slapen? Dan helpt het de huid tijdens zijn natuurlijke nachtelijke herstelproces.

Tal van voordelen die gelden voor elk serum apart. Ga dus de strijd aan met bruine vlekjes en geef je huid de verzorging die ze verdient. En zo blijf jij er stralend, jong en glamourous uit zien.