background image
Mijn Winkelmandje
BeautyQ: hoe verzorg ik mijn droge huid? – Beauty & YOU

BeautyQ: hoe verzorg ik mijn droge huid?

Gepost op 22/12/2020 in Skincare
hoe verzorg ik mijn droge huid?

Zeker in de winter kan je huid wat droog en trekkerig aanvoelen. Onze Beauty Advisor Nathalie geeft je de beste tips om te overwinteren met een droge huid en haar weer heerlijk zacht en soepel te laten aanvoelen.

Wat veroorzaakt mijn droge huid?

Beauty Advisor Nathalie: “Voelt je huid soms even droog aan als de Sahara – zéker als het buiten allesbehalve woestijntemperaturen zijn? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn: je genen, de droge binnenlucht en het temperatuurcontrast als je van buiten naar binnen gaat. Maar ook je levensstijl heeft een invloed op het hydratatiegehalte van je huid! Draai bijvoorbeeld de temperatuur naar beneden, want centrale verwarming zuigt het vocht uit je huid. Drink voldoende water en laat die glühwein zo veel mogelijk in de kast. Alcohol droogt je huid immers extra uit. Ook in de badkamer kun je een slimme strategie toepassen. Met deze tips hou jij je droge huid gehydrateerd!”

Niet zeker of jij een droge huid hebt? Vraag het aan onze online SkinAdvisor!

syslait van sisley
1

Reinig in alle zachtheid

“Een goede reiniging is voor elk huidtype een must. Met jouw droge huid kies je wel beter een mild reinigingsschuim of -melk die de natuurlijke vochtbalans van je huid niet verstoort. Een reinigingsproduct zoals de Lyslait Cleansing Milk van Sisley reinigt je huid zonder haar verder uit te drogen.

Aquasource Rijke Dagcrème van Biotherm
2

Bescherm je huid met dagcrème

“Uiteraard heeft jouw droge huid een hydraterende dagcrème nodig die haar in de diepte voedt en beschermt tegen externe uitdrogende factoren zoals de droge binnenlucht, wind en kou. Aquasource Rijke Dagcrème van Biotherm is een slimme keuze: die bevat het unieke ingrediënt life plankton dat je huid de héle dag gehydrateerd houdt en comfortabel laat aanvoelen.

Tip: breng je dagcrème aan onmiddellijk nadat je je gezicht hebt gereinigd. Zo zorg je ervoor dat het vocht op je huid ook intrekt voor extra hydratatie.”

Thirst Trap Cocoon Mask van Wishful
3

Les je huiddorst met een masker

“Eén of twee keer per week kan je een hydraterend masker aanbrengen dat je huid een extra vochtboost geeft. Het Thirst Trap Cocoon Mask van Wishful (het skincaremerk van Huda Kattan) bevat hydraterende ingrediënten en aloë vera dat je huid kalmeert. Laat het masker 20 minuten intrekken, haal het vervolgens voorzichtig van je gezicht en masseer de rest van het product in je huid. Niet afspoelen!”

Glow Coco Hydrating Mist van Huda Beauty
4

Lifesaver voor overdag

“Voelt je huid in de middag alweer droog en trekkerig aan? Stop een hydraterende mist in je tas: die kan je overal waar je bent over je gezicht én make-up sprayen. Zo’n mist legt een hydraterende nevel over je huid en laat haar weer comfortabel aanvoelen. Glow Coco Hydrating Mist van Huda Beauty bevat kokoswater en geeft je een mooie glow.”

Confort Extrême Lips SOS Care van Sisley
5

Niet vergeten: lippen

“Ook je lippen kunnen extra droog aanvoelen. Bescherm hen met Pure Color Envy Replenish Lip Balm van Estée Lauder: die hydrateert je lippen intens. Zijn je lippen al gebarsten, dan biedt Confort Extrême Lips SOS Care van Sisley met hydraterende en herstellende oliën vast hulp.”

https://www.iciparisxl.nl
6

Hydratatie van top tot teen

“Voelt je lichaam ook droog aan? Dan heb je wellicht zin om even te ontspannen in een lekker warm bad. Maar dat doe je beter niet! Hoe heter en hoe langer je badsessie is, hoe meer je je huid stript van haar natuurlijke oliën. Neem dus liever een korte douche met lauwe temperatuur en gebruik een hydraterend doucheschuim zoals de Black Vanilla & Snowdrop Shower Foam van Scento. Achteraf breng je meteen een rijke bodycrème aan zoals de Sensual Bare Body Cream van Kenzo die heerlijk sensueel geurt.”