Contact Klantenservice Winkelzoeker
TikTok Teenager Rage: spring safe op de trend van teenager skincare – Beauty Blog

TikTok Teenager Rage: spring safe op de trend van teenager skincare

Gepost op 21/03/2024 in Skincare

Tieners en een 10-step skincare routine. Je ziet het in sneltempo verschijnen op je For You page. Maar hoe veilig zijn deze skincare producten? En wat is dan wel een ideale routine voor tieners? ICI PARIS XL ontfermt zich over onze jeugd met deze huidvriendelijke skincare routine.

De oorsprong van teenager skincare

Whats Happening? De TikTok trend die van de VS naar Nederland overwaaide zorgde voor veel ophef de afgelopen maanden. Winkels werden massaal leeg geroofd en op sociale media zagen we hoe jongeren vroeg beginnen met skincare. Terwijl sommige volwassenen weten nog niet eens welke specifieke skincare bij hun past, zijn jonge tieners volop bezig met het ontdekken van de beauty wereld. Maar dit enthousiasme voor skincare kan op lange termijn negatieve gevolgen met zich meebrengen. Niet alleen voor hun jonge huid, ook voor hun zelfbeeld en mentale gezondheid. Ze volgen de skincare trends, waardoor ze hun huid blootstellen aan schadelijke producten en ongeschikte behandelingen. Dat willen we natuurlijk niet hebben!

De gevolgen van verkeerd skincare gebruik

Het lijkt allemaal onschuldig en leuk, maar er schuilt wel degelijk een negatieve kant achter deze trend. Time for some real talk! Tieners zijn over het algemeen geen expert op het gebied van skincare. Ze missen vaak de kennis over verschillende huidtypes, welke ingrediënten echt werken en welke routines het beste passen bij hun leeftijd. Vooral tijdens de tienerjaren, wanneer acne opduikt en een gevoelige huid vaak nog een aanwezige rol speelt, is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn. De huid vraagt om specifieke verzorging. Laat die retinol, exfoliërende zuren en vitamine C, maar even links liggen. Sorry, maar die zijn nog niet voor jouw tiener hun jonge huid bedoeld!

Een ideale skincare routine voor tieners

Je lichaam ondergaat tijdens de puberteit heel wat veranderingen. Waaronder de huid en de niveaus van je hormonen die ook een effect hebben. Een consistente skincare routine kan daarbij helpen om onzuiverheden te verminderen, de huid in balans te houden en een stralende glow te toveren op het gezicht.

TIP! Test een nieuw product altijd eerst één of twee keer op de binnenkant van je arm. Zo ontdek je de effecten ervan en kun je mogelijke irritaties voorkomen.

Tips voor een tiener skincare routine in balans

Tip 1: Reinigen van de jonge huid

Een frisse start van de dag begint bij een goede reiniging. Zeker voor tieners die last hebben van acne en een vette huid. Kies een milde cleanser die speciaal is afgestemd op de tienerhuid. Laat ruwe scrubs links liggen en vermijd producten met alcohol. Die kunnen de natuurlijke huidbalans verstoren en voor heel wat irritatie zorgen. Dus, let’s clean up!

BP_1189264
BP_1186156
BP_336445

Tip 2: Hydrateer en bescherm je huid

Hydratatie is belangrijk, zelfs als ze last hebben van een vette huid. Kies daarom voor een lichte, olievrije moisturizer die niet comedogeen is. Zo blijven de poriën vrij en wordt de kans op acne geminimaliseerd. Breng een dagcrème aan na het reinigen van het gezicht in de ochtend. Op deze manier begin je de dag met een gehydrateerde huid!

BP_1274230
BP_1189362
BP_1089071

Tip 3: Gebruik SPF

Het is nooit te vroeg om je huid te beschermen tegen de geniepige UV-stralen. Kies daarom voor een zonnebrand met minstens SPF 30. Breng deze dagelijks aan, zelfs als het bewolkt is. Op deze manier voorkom je vroegtijdige huidveroudering en schade door de zon. Waar wacht je nog op? Smeer je zonnebrand en laat de zon maar komen! Je huid zal je dankbaar zijn.

BP_1167863

Tip 4: Acne behandelen

Acne behandel je de beste manier zonder agressieve ingrediënten die de gevoelige en jonge huid kunnen irriteren. Gebruik producten met ingrediënten zoals niacinamide om puistjes gericht aan te pakken.

BP_1251823

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!