Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over BHA en salicylzuur in jouw skincare routine – Beauty Blog

Alles over BHA en salicylzuur in jouw skincare routine

Gepost op 09/08/2022 in Skincare
BHA skincare

BHA heeft een echte revolutie teweeggebracht in de skincarewereld. En dat is niet zomaar… Het is een krachtig ingrediënt met een overvloed aan voordelen. Maar wat is het precies, en hoe werkt het? Wij vertellen je hier alles wat je moet weten over BHA en hoe je het gebruikt in je beautyroutine.

Wat is een BHA?

BHA staat voor Beta Hydroxy Acid, wat verwijst naar een familie van chemische peelings. Onder de BHA’s zitten enkele zuren, maar het zuur dat je het meest inje producten zult aantreffen, is salicylzuur. Het woord ‘zuur’ kan zorgwekkend zijn, maar huidverzorgende zuren zijn niets om bang voor te zijn. Als je ze correct gebruikt, zijn ze juist veel milder dan traditionele, fysieke peelingproducten!

Hoe werken BHA’s?

BHA’s breken de dode cellen aan de oppervlakte van je huid af. Zo wordt de nieuwe, zachtere en gladdere huidlaag eronder zichtbaar. Ook AHA’s (Alpha Hydroxy Acids), een andere familie van chemische peelings, hebben dat effect.

Waar BHA’s dan weer verschillen van AHA’s, is dat BHA’s oplosbaar zijn in olie. Dat betekent dat ze ook kunnen doordringen tot onder het huidoppervlak en in de poriën. Daar verwijderen ze overtollige talg en opgehoopte huidcellen.

De voordelen van BHA voor je huid

Omdat BHA oplosbaar is in olie is het perfect voor de behandeling van huidproblemen door een overmatige talgproductie, zoals verstopte poriën en puistjes. Door diep in de porie binnen te dringen, kunnen BHA’s deze doeltreffend ontdoen van talg en huidcellen die mogelijk een verstopping veroorzaakten. De antibacteriële eigenschappen van BHA versterken die werking nog eens, omdat ze puistjes tegengaan en het genezingsproces van bestaande puistjes versnellen.

Nog een belangrijke troef van BHA is zijn krachtige werking tegen huidveroudering. Hoe ouder je wordt, hoe trager je huidcellen zich vernieuwen. Daardoor kunnen dode huidcellen zich gaan ophopen en de huid kan er vaal en futloos gaan uitzien en ook fijne lijntjes gaan vertonen. Je pakt dit probleem aan met BHA. Het zuur scrubt die dode cellen weg en onthult een stralende, vollere huid.

Hoe gebruik je BHA?

Het gebruik van ingrediënten zoals BHA is zeker geen exclusief voorrecht van specialisten! Het is een simpele stap die je teint nieuw leven kan inblazen.

Voor welke huidtypes zijn BHA’s geschikt?

BHA is heel geschikt voor vettere huidtypes, omdat het diep in verstopte poriën doordringt en ze van binnenuit reinigt. Wie een acnegevoelige huid heeft, kan hier ook de vruchten van plukken.

BHA is ook geliefd voor zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het is dus een mooie aanvulling op je routine als je last hebt van een rode, ontstoken of gevoelige huid.

Hoe vaak moet ik BHA gebruiken?

Bij dagelijks gebruik kan BHA de teint verhelderen en een overtollige talgproductie aanpakken. Maar te vaak gebruikt, kan het de huid uitdrogen. Ga dus zeker op zoek naar het ideale evenwicht voor jouw huid!

Ons advies? Bouw je tolerantie op door het eerst enkele keren per week te gebruiken en kijk hoe je huid reageert. Gaat het goed? Dan kun je de frequentie verhogen! 

Welke plaats krijgen BHA’s in een huidverzorgingsroutine?

Iedereen heeft een andere routine, maar je kunt BHA’s het beste gebruiken nadat je de huid hebt gereinigd en je je toner hebt aangebracht. Na de chemische peeling met BHA breng je eerst een moisturizer aan, gevolgd door een SPF-product.

Onze producten met BHA:

BP_841719
BP_1114215
BP_1114075
BP_1108328
BP_1103099
BP_1137098
BP_831030
BP_1118051
BP_1094538
BP_841824
BP_1105136
BP_1132450
BP_1077479
BP_1145106