Contact Klantenservice Winkelzoeker
Scrub of peeling: welke exfoliant kies jij voor jouw huid? – Beauty Blog

Scrub of peeling: welke exfoliant kies jij voor jouw huid?

Gepost op 02/06/2023 in Skincare
exfolianten

Dode huidcellen regelmatig verwijderen is een belangrijk deel van je skincare routine. Je stimuleert de cel vernieuwing en houdt hiermee je huid jong en fris. De huid houdt producten als moisturizers beter vast en foundation en zelfbruiner ogen mooi en egaal. Scrub of peeling? Wat past er het best bij jouw huid?

Scrub of peeling: het verschil

Wat is het verschil tussen een scrub en een peeling? Simpel. De scrubtechniek. Een scrub verwijdert dode huid met kleine, schurende korreltjes. Deze methode staat gekend als mechanische peeling in de beautywereld. Met een peeling verwijder je oude huidcellen aan de oppervlakte. Het breekt de stoffen af die de dode huid bindt met behulp van een zure stof of enzymen. Deze methode noemen we chemische peeling. Beide methoden exfoliëren, maar we gebruiken ze met andere doeleinden.

Welke scrub voor mijn gezicht en lichaam?

Scrubben is de meest bekende én gebruikte skincare routine als je de huid wilt exfoliëren. Je masseert een gel of crème met natuurlijke of synthetische korrels op je huid om poriën vrij te maken en de dode huidcellen te verwijderen. De massage voer je uit in cirkelvormige bewegingen, op het gezicht of lichaam, waarbij je de kracht van de massage aanpast aan de zone waar je op werkt. Het reinigt de huid grondig en stimuleert de bloedsomloop.

Een scrub kun je zonder risico gebruiken, maar let wel op dat de formule geschikt is voor jouw huidtype. Voor gezichtsscrubs is het aangeraden een milde variant te gebruiken. Specifiek voor de gevoelige en problematische huid. Voor lichaamsscrubs zijn formules met zeezout, suiker en fruitzaden ideaal. Wil je nog meer weten over de verschillende scrubtechnieken? Exfoliëren kent binnenkort geen geheimen meer voor jou!

1100264
1150055
11100
1091542

Welke peeling voor mijn huid?

Er bestaan drie types: milde peelings, medium peelings of intensieve peelings. Dé gouden tip? Waag je thuis alleen aan de milde peelings! Wil je toch graag een formule die dieper in de huid dringt? Dan raden we je aan om een dermatoloog te raadplegen.

Een peeling lijkt, in vergelijking met een scrub, op een masker dat enkele minuten blijft zitten. Het bestaat uit de toepassing van een formule die geconcentreerd is in zuren die de oppervlakkige lagen van de opperhuid gaat verwijderenGlycolzuur en melkzuur – of AHA’s – worden aanbevolen voor de rijpere huid die last heeft van ouderdomsvlekken, elasticiteitsverlies en rimpels. Ondervind je een doffe huid? Ook dan zijn deze peelings een aanrader! De activiteit van AHA richt zich op het verwijderen van dode cellen en defecten aan het huidoppervlak. Denk maar aan pigmentvlekken, doffe huid, een rokershuid of een gebrek aan uitstraling. Salicylzuur – of BHA – wordt vooral gebruikt voor de vette en onzuivere huid. Naast de exfoliërende werking heeft het zuiverende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het heeft ook een lipofiel karakter, die oplost in olie, waardoor het werkt tegen mee-eters.

Enzymatische peelings zijn nog een andere vorm van chemische peeling. Het enige verschil is dat de exfoliërende middelen enzymen zijn die afkomstig zijn van vruchten. Hun werking is vergelijkbaar met die van zuren, maar dan lichter, zachter en geleidelijker – wat de tolerantie van je huid verbetert. De enzympeeling heeft ook nog eens dezelfde indicatie als de zure peeling en we combineren ze vaak vanwege de lichtheid.

1154479
1165098
922842
571981

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!