Contact Klantenservice Winkelzoeker
Skin Cycling: de skincare routine die je huid vlekkeloos maakt – Beauty Blog

Skin Cycling: de skincare routine die je huid vlekkeloos maakt

Gepost op 30/03/2023 in Skincare
Skin cycling

Skin cycling is een trend die op Tiktok populair is gemaakt door de Amerikaanse dermatoloog-influencer Dr. Whitney Bowe. Maar wat houdt het in en waarom zou je het moeten doen? Hier vind je alle antwoorden op je vragen!

Wat is skin cycling?

Het introduceren van geavanceerde formules, zoals zuren en retinol, in je skincare routine kan soms hard zijn voor je huid en als gevolg irritatie veroorzaken. De bekende wetenschapper en dermatoloog Dr. Bowe bedacht daarom het Skin Cycling Program: een programma gebaseerd op het respecteren van de huidcyclus en de huidbarrière dat viraal is gegaan op social media.

Simpel gezegd is skin cycling een techniek waarbij je niet alle producten in je dagelijkse skincare routine gebruikt. In plaats daarvan wissel je het gebruik van bepaalde actieve ingrediënten van dag tot dag af om hun effect te maximaliseren. Een minimalistische beauty routine voor maximale resultaten!

Skin cycling: waarom en voor welk huidtype?

De skin cycling routine is een innovatieve en effectieve skincare behandeling die je huid laat stralen en er gezond laat uitzien. Wordt je huidbarrière verstoord door alle actieve huidverzorging die je op je huid aanbrengt? Heb je snel last van reactieve en gevoelige huid? Probeer dan skin cycling! Oorspronkelijk aanbevolen voor de gecombineerde, vette en acnegevoelige huid is skin cycling eigenlijk geschikt voor alle huidtypes en toegankelijk voor iedereen.

Hoe voer ik een skin cycling routine uit?

Volg je een skin cycling routine, dan wissel je actieve skincare momenten af met rustmomenten. Dit betekent dat je twee dagen lang verzorgingsproducten met actieve ingrediënten aanbrengt en je huid de volgende twee dagen laat herstellen, en zo volgen ze elkaar op. Deze techniek voorkomt irritatie en zorgt ervoor dat je huid het beste uit de verzorgingsproducten kan halen.

Let op: dit betekent niet dat je de stappen reinigen en hydrateren, die nog steeds essentieel zijn, kunt overslaan. Je dagelijkse routine verandert wél om het risico op irritatie en ontsteking te verminderen. Ben je nog niet bekend met skin cycling? Begin dan met deze basisroutine voor beginners:

Dag 1: Exfoliëren/Scrubben

De eerste avond van je skin cycling routine bereid je je huid voor op de actieve behandelingen door je gezicht te scrubben. Gebruik hiervoor, na de reiniging van je huid, een zachte gezichtsscrub. Hydrateer vervolgens met je gebruikelijke moisturizer. Wil je weten hoe je je gezicht moet scrubben? Bekijk dan onze blog “Alles over scrubben” in het Beauty Center!

BP_13351
BP_1014598
BP_1150055
BP_1199526

Dag 2: Serum op basis van retinol

Actieve verzorging tijdens de tweede nacht: retinol. Retinol is een soort retinoïde van vitamine A, die de vernieuwing van de huidcellen stimuleert. Na het reinigen en tonifiëren van je huid breng je een retinol serum aan op je gezicht en hals. Als je een reactieve huid hebt, breng dan eerst een paar druppels van je moisturizer aan op de gevoelige zones, zoals rond de ogen, en dep ze in. Daar bovenop breng je je retinolserum aan en laat je het inwerken. Daarna hydrateren maar.

Benieuwd welke voordelen retinol je huid nog meer biedt? Bekijk dan onze blog “Alles over retinol in je skincare routine”.

BP_1087762
BP_1087909
BP_1189320
BP_1170740

Dag 3 & 4: Hydratatie en rust!

Op de derde en vierde dag laat je jouw huid herstellen om de voordelen van de retinol behandeling te laten werken. Deze stap bestaat dus uit het hydrateren en kalmeren van de huid. Start hiervoor met een hydraterend serum op basis van hyaluronzuur. De antioxiderende werking ervan zorgt voor een gehydrateerde en vollere huid. Breng vervolgens een moisturizer op neutrale basis – en weinig ingrediënten – aan om je huid te kalmeren.

BP_1103799
BP_1165231
BP_1103568
BP_1104744
BP_1153548
BP_1051684
BP_1103792
BP_1164608

Dag 5: Herhaal deze routine van scrubben tot rust, mét herhaling

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!