Contact Klantenservice Winkelzoeker
Glow time! De do’s en don’ts van het exfoliëren – Beauty Blog

Glow time! De do’s en don’ts van het exfoliëren

Gepost op 06/03/2019 in Skincare
Various Exfoliating Brushes photographed from overhead on a marble surface in a stll life setting.

Droom jij van een zachte, stralende huid? Wake up and exfoliate! Met exfoliëren zie je super snel resultaat. Het is bijna mágisch. Verwijder die dode huidcellen wel met beleid en kies voor een product dat past bij jouw huidtype. Wij helpen je op weg.

Wat is exfoliëren?

Kort gezegd is exfoliëren het verwijderen van dode huidcellen. Je gezicht (en lichaam) maakt continu nieuwe huidcellen aan. De meeste dode huidcellen verlies je automatisch, maar hoe ouder je wordt, hoe lastiger dit gaat. De dode huidcellen die blijven zitten, kunnen je gezicht er dof uit laten zien en puistjes veroorzaken. Weg ermee! Is exfoliëren dan hetzelfde als scrubben? Nee. Exfoliëren is een stuk milder voor de huid en kan op meerdere manieren. Met het juist product krijg jij die gewenste glow zonder de huid te beschadigen. Keep your skin alive!

Welke exfoliant jij het beste kunt gebruiken, hangt af van jouw huidtype. Wij delen de do’s en don’ts en bijpassende producten voor jouw huidtype.

Droge huid

Vermijd producten met veel alcohol en kies voor een exfoliant met fruitzuren en voedende ingrediënten, zoals een olie. Deze geven jou die gewenste glow zonder de huid te beschadigen. 1 à 2 keer per week exfoliëren is meer dan genoeg. Vergeet achteraf niet goed te smeren met een moisturizer, dat kan jouw huid goed gebruiken!

  • Kenzoki Gingembre-Revitalisant Amazing Exfoliating Water: het effect van een scrub, maar zonder de korreltjes. Je brengt het aan op een wattenschijfje en het extract van citroen exfolieert jouw huid direct. Het verzachtende van de gemberolie is precies wat jouw droge huid nodig heeft!
  • La Mer Replenish Oil Exfoliator: Deze stevige gel verandert bij het exfoliëren langzaam in een romige olie. Verstevigend én vochtinbrengend. Pas op dat je mensen niet verblindt met jouw stralende huid!

Vette huid

Jouw huid kan wel wat hebben, 4 à 5 keer per week exfoliëren moet zeker kunnen. Omdat een vette huid ook vaak steviger is, kan jij een milde scrub goed gebruiken. Ga wel altijd op je eigen gevoel af. Wordt je huid te droog? Verminder dan direct. Ook bij de vette huid is het belangrijk na het exfoliëren een moisturizer te gebruiken.

Normale huid

Voor jouw huidtype is zowel een milde scrub als een exfoliant met fruitzuren geschikt. Lucky you! 2 à 3 keer per week exfoliëren moet meer dan genoeg zijn. Begin rustig aan en kijk wat jouw huid aankan.

  • Philosophy The Microdelivery Efoliating Facial Wash: in slechts 30 seconden een gehydrateerde en zuivere huid. Deze facial wash is mild voor de huid en bevat vitamine E en borage-olie. Tip: zet de wash in de douche neer, zo heb je die stralende huid elke ochtend binnen handbereik.
  • Clarins One Step Gentle Exfoliating Cleanser: het verfrissende sinaasappelextract in deze cleanser werkt verkwikkend zonder het natuurlijke vochtgehalte van de huid te beïnvloeden. Extra leuk: deze exfoliant verwijdert ook jouw make-up. Handig!