Contact Klantenservice Winkelzoeker
Onze favoriete skincare duo’s: combineer deze actieve ingrediënten en krijg een stralende huid! – Beauty Blog

Onze favoriete skincare duo’s: combineer deze actieve ingrediënten en krijg een stralende huid!

Gepost op 26/04/2023 in Skincare
skincare duos actieve ingredienten

Actieve ingrediënten zijn een trend op social media. We zien skincare routines voorbij komen die gebaseerd zijn op ingrediënten als retinol, niacinamide, peptiden … Maar wat doen deze ingrediënten met je huid en waarom zou je ze combineren? Lees nu alle voordelen!

Waarom actieve ingrediënten combineren in jouw skincare?

Actieve ingrediënten gebruiken in je gezichtsverzorging wordt steeds populairder. En terecht, want actieve cosmetica hebben veel voordelen voor je huid. Door bepaalde actieve ingrediënten te blenden, kan het effect ervan vermenigvuldigen en kun je er betere resultaten mee boeken. Wil je een egale en gezonde huid? Neem dan meerdere actieve ingrediënten op in je skincare routine door bijvoorbeeld twee producten met één actief ingrediënt te gebruiken.

Welke actieve ingrediënten combineren voor een stralende huid?

Ben je een starter? Vermijd eigen creaties van verschillende mengsels, want sommige werkzame stoffen blenden niet goed. Een slechte mix kan al heel snel huidproblemen veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet. Niet elk actief ingrediënt past bij elk huidtype. Doe dus wat onderzoek naar je huidtype en je behoeften om te weten welke ingrediënten je het beste kunt kiezen en hoe je ze gebruikt.

Wij hebben enkele actieve skincare combinaties op een rijtje gezet die het beste samenwerken en verschillende huidproblemen aanpakken. Hier zijn onze 3 favoriete duo’s:

Niacinamide + Salicylzuur voor een zuivere huid

Niacinamide, beter bekend als vitamine B3, staat gekend om zijn verzachtende, helende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is essentieel voor een goede werking van de huidcellen en houdt ook de functie van de huidbarrière in stand. Gemengd met salicylzuur, een BHA die vaak gebruikt wordt in acnebehandelingen, vormt het perfecte duo om acne en puistjes te bestrijden!

1144637
1189313
1189271
1114075

Retinol + Peptiden voor een egale & stevige huid

Retinol is een soort retinoïde afgeleid van vitamine A. Het stimuleert collageen en celvernieuwing door de bovenste lagen van de huid te scrubben. De antioxidanten helpen hyperpigmentatie te verminderen door donkere vlekken te vervagen en de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels aanzienlijk te verminderen. Gebruik het in combinatie met een skincare product op basis van peptiden. Daar heb je de perfecte anti-aging oplossing! Let op: retinol moet je ’s avonds gebruiken, want het is lichtgevoelig en verhoogt de gevoeligheid van de huid voor zonlicht.

1087832
1170705
1114516
1133668

Theeboomolie + Hyaluronzuur tegen acne & puistjes

We kennen allemaal hyaluronzuur en zijn hydraterende en anti-aging eigenschappen. Dit actieve ingrediënt, dat tegenwoordig in veel huidverzorgingsproducten zit, behoudt de soepelheid en elasticiteit van de huid en is de sleutel tot een frisse en stralende teint. Tea tree olie wordt gebruikt voor zijn antibacteriële werking en pakt mee-eters en kleine huidoneffenheden aan. Op zoek naar de perfecte combinatie om je huid te hydrateren en te zuiveren? Combineer deze twee actieve ingrediënten in je skincare routine en krijg in no-time een heldere huid!

859618
1180318
1165217
1146044

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!