Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over tea tree olie in je skincare routine – Beauty Blog

Alles over tea tree olie in je skincare routine

Gepost op 14/07/2022 in Skincare
tea tree - arbre à thé skincare

Misschien ken je de vele medicinale toepassingen al van tea tree oil, maar weet je ook dat dat deze olie een veelgebruikt ingrediënt is in skincare producten? We beantwoorden hier al je langverwachte vragen. Wat is tea tree oil precies en wat zijn de voordelen voor je huid? Lees zeker verder en kom alles te weten!

Wat is tea tree oil ?

Tea tree oil komt uit de bladeren van de melaleuca alternifolia, die voorkomt in Australië. De Aboriginals gebruiken de olie al tientallen jaren bij traditionele behandelingen in de geneeskunde. Nu voegt de beautysector ze ook toe aan diverse skincare producten door de zuiverende en bacteriedodende eigenschappen.

Wat zijn de voordelen van tea tree oil voor mijn huid ?

Deze superieure essentiële olie doodt de bacteriën op het huidoppervlak die acne veroorzaken, kalmeert de huid en vermindert roodheid. Naast acne pakt tea tree oil ook zwarte en witte mee-eters en andere kleine onzuiverheden aan. Wil jij ook een zuivere huid en een stralendere teint? Dan voeg je tea tree oil best toe in je skincare routine.

Hoe gebruik ik tea tree oil ?

In hoge concentraties heeft tea tree oil een sterk karakter. Daarom moet je de olie, voor het aanbrengen op de huid, mengen met andere skincare producten of een basisolie, zoals squalaan of olijf-, kokos- of amandelolie. Op onzuiverheden mag je tea tree oil wel in zuivere vorm aanbrengen met een wattenstaafje.

Om irritatie te voorkomen, raden we je aan om deze olie niet samen te gebruiken met andere actieve stoffen, zoals retinol en benzoylperoxide.

Voor welke huidtypes is tea tree oil geschikt ?

Tea tree oil gaat overtollige talgproductie tegen en droogt puistjes uit. Ideaal als je last hebt van een vette of acnegevoelige huid, maar ook geschikt voor een gevoelige huid mits een voorzichtig gebruik en in verdunde vorm.

Heb je een eigen mengeling met een basisolie gecreëerd? Test het product dan eerst op een klein stukje huid. 

Hoe vaak moet ik tea tree oil gebruiken ?

Tal van skincare producten bevatten tea tree oil, zoals moisturizers, cleansers en toners. Het ene product kun je dus al vaker gebruiken dan het andere. Voor een optimaal resultaat breng je de meeste producten dagelijks aan.

Hoe kan ik tea tree oil toevoegen aan mijn skincare routine ?

Reinig je gezicht en dep een beetje verdunde tea tree oil op witte of zwarte mee-eters voordat je je gebruikelijke moisturizer aanbrengt. Gebruik je de essentiële olie op deze manier, doe dat dan alleen ’s avonds, want bij contact met zonlicht verhoogt het de gevoeligheid van je huid en verbrand je veel sneller.

Onze producten met tea tree olie :