Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over Enzymen in je skincare routine – Beauty Blog

Alles over Enzymen in je skincare routine

Gepost op 11/07/2022 in Skincare

Op zoek naar een chemische peeling die je huid niet irriteert? Dan zijn enzymen misschien net wat je nodig hebt! Enzymen, die bekendstaan als de mildere versie van huidverzorgende zuren, zijn een redding voor wie andere chemische peelings te hard en uitdrogend vindt. Ontdek meer over deze belangrijke chemische stoffen en wat ze voor jouw huid kunnen doen.

Wat zijn enzymen?

In de wereld van skincare zijn enzymen eiwitten uit plantaardige bronnen zoals planten en vruchten, waaronder ananas, pompoen en banaan. Ze worden vervolgens gebruikt voor hun exfoliërende werking op de huid.

Enzymen zijn ook eiwitten die een belangrijke rol spelen in de versnelling van reacties in het lichaam, zoals de spijsvertering en de stofwisseling. Ze zijn dus behoorlijk belangrijk!

Hoe werken enzymen?

Net zoals enzymen voedsel afbreken om de spijsvertering te bevorderen, helpen ze de verbindingen tussen dode huidcellen in de bovenste huidlaag te verbreken. Zo maken ze plaats voor nieuwe en gezonde cellen. Het gevolg: jouw huid wordt verfrist en je teint straalt weer!

De voordelen van enzymen voor je huid

Enzymen zijn zeer geliefd in de beautywereld. En daar is een goede reden voor! Ze exfoliëren je huid zonder haar kwetsbare pH-balans te verstoren. De natuurlijke huidbarrière blijft zo gezond en is minder vatbaar voor externe stressfactoren.

Ze versnellen ook de celvernieuwing, waardoor de poriën minder snel verstopt raken. Maar dat is niet alles. Ze breken ook vlekjes af, zoals hyperpigmentatie, en verminderen littekens in het gezicht.

En daar houden de voordelen niet op! Enzymen zijn ook populair vanwege hun verjongend effect op de huid. Ze geven een collageenboost die lijntjes en rimpels minder zichtbaar maakt, zodat je huid er op haar best uitziet en aanvoelt.

Hoe gebruik je enzymen?

Enzymen zijn te vinden in diverse verzorgingsproducten voor de huid, en dan vooral cleansers, toners en serums. Ga op de verpakking dus op zoek naar specifiek gebruiksadvies, zodat je alles uit de werking van de enzymen kunt halen.

Voor welke huidtypes zijn ze geschikt?

Enzymen zijn bijzonder geschikt voor de gevoelige en droge huid omdat ze een zacht scrubbende werking hebben. Ze zullen je huid dus minder snel irriteren dan krachtigere scrubs.

Hoe vaak moet ik ze gebruiken?

Net als met alle chemische peelings kan je het best rustig aan beginnen en het gebruik geleidelijk opbouwen. Begin met 1-2 keer per week om je huid te laten wennen aan de enzymen. 

Het is ook raadzaam om eerst een test te doen op een kleine huidzone om te zien of je het product verdraagt.

Welke plaats krijgen enzymen in een huidverzorgingsroutine?

Enzymen zijn meestal te vinden in producten die je aan het begin van je verzorgingsroutine gebruikt, zoals cleansers en toners. Gebruik na je enzymscrub hydraterende producten om de vochtbalans van de huid te herstellen.

Onze producten met enzymen:

BP_1145106
BP_1114166
BP_664416
BP_1100264
BP_773182
BP_1139716
BP_1117974
BP_1137126
BP_1087363
BP_1145106
BP_1087496