Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over glycolzuur in je skincare routine – Beauty Center

Alles over glycolzuur in je skincare routine

Gepost op 09/08/2022 in Skincare
Glycolzuur skincare

Glycolzuur is nu al tientallen jaren een grote ster in de skincarewereld. De voordelen zijn eindeloos, van verhelderen tot verjongen. Geen wonder dat zovelen het al een plekje gaven in hun verzorgingsroutine! Lees meer over dit doeltreffende ingrediënt. Ontdek zijn voordelen en waarom het misschien wel de volgende aanwinst in je verzorgingscollectie wordt!

Wat is glycolzuur?

Glycolzuur is een zuur uit suikerriet. Het is een geliefd lid van de familie Alpha Hydroxy Acid (AHA), een groep van chemische peelers. 

Hoe werkt glycolzuur?

Glycolzuur exfolieert door de verbindingen tussen dode huidcellen op het huidoppervlak los te maken. Dit versnelt de celvernieuwing en stimuleert de oude huidcellen om los te laten, waardoor de frissere en stralende huidlaag eronder tevoorschijn komt. Welkom stralende teint!

Glycolzuur dankt zijn reputatie van krachtige peeler aan zijn moleculaire structuur. Het heeft de kleinste deeltjes van de AHA-familie, waardoor het beter wordt opgenomen en tot diep in de huid kan doordringen om ze van binnenuit te reinigen.

De voordelen van glycolzuur voor je huid 

Glycolzuur staat erom bekend hyperpigmentatie aan te pakken, zoals schade door de zon en littekenvorming. Die problemen zijn het meest zichtbaar op de bovenste laag van onze huid. Door de celvernieuwing te stimuleren, wordt de heldere en minder gepigmenteerde huid eronder dus sneller onthuld. 

Deze multifunctionele scrub doet ook wonderen op de huid die gevoelig is voor puistjes. Glycolzuur dringt de diepere huidlagen in en verwijdert daar de overtollige olie en talg die mogelijk verantwoordelijk zijn voor acne. Maar daar houdt het niet op. Glycolzuur richt zich ook tegen littekens door acne, die zo geleidelijk vervagen.

Last but certainly not least: glycolzuur wordt ook ingezet in de strijd tegen zichtbare tekenen van veroudering. Naarmate we ouder worden, kan de huid er valer en droger uitzien. Door te scrubben met glycolzuur stimuleer je de aanmaak van het zo belangrijke collageen. Dit kan de huid strakker en helderder maken en fijne lijntjes en rimpels naar de achtergrond verdringen.

Hoe gebruik je glycolzuur?

Je vindt glycolzuur in diverse producten met verschillende sterktes en concentraties. Het is belangrijk om met een lagere concentratie te beginnen om de tolerantie van je huid voor het ingrediënt te testen. Daarna kun je ze naar wens verhogen.

Gebruik glycolzuur niet in combinatie met andere sterke chemicaliën, zoals retinoïden, omdat dit een irriterend en uitdrogend effect kan hebben.

Voor welke huidtypes is glycolzuur geschikt?

Over het algemeen werkt glycolzuur goed op een vette en acnegevoelige huid. Voor mensen met een droge en gevoelige huid kan het echter irriterend werken. Is dit bij jou het geval? Kies dan een mildere formule of probeer eens een andere chemische peeling uit.

Hoe vaak moet ik glycolzuur gebruiken?

Je kunt zwakkere formuleringen van glycolzuur, die je vaak in toners en reinigers vindt, dagelijks gebruiken. Ze verfrissen en verhelderen de teint. Krachtiger behandelingen, zoals gezichtsmaskers met glycolzuur, kan je best niet meer dan 2-3 keer per week gebruiken.

Denk eraan dat elke huid uniek is en een aangepaste verzorging vraagt. Doe dus altijd eerst een test op een klein stukje huid om reacties uit te sluiten.

Onze producten met glycolzuur:

BP_1094538
BP_1087580
BP_988719
BP_1114201
BP_1114299
BP_1054981
BP_707046
BP_1144658
BP_742354
BP_1146058
BP_679872
BP_679879
BP_1137126
BP_1087538
BP_1087587
BP_1087622
BP_1146177