Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over cacao-extract in je skincare routine – Beauty Blog

Alles over cacao-extract in je skincare routine

Gepost op 31/03/2024 in Skincare

Chocolade. Cacao. Wetenschappelijk bewijs bestaat dat je er gelukkig van wordt. Cacao. Cacao extract. Ook je huid geniet van de voordelen. Ontdek waarom jouw huid happy wordt van dit lekkere, maar ook gunstige ingrediënt. Disclaimer: zit het verwerkt in skincare, eet het dan niet op.

Wat is cacao-extract?

Wie kent het nu niet chocolade! Maar wat is het eigenlijk? Het cacao-extract wordt verkregen uit de zaden van de Theobroma cacaoboom. Deze boom groeit voornamelijk in tropische gebieden zoals Zuid-Amerika en Afrika. Helaas! Jammer genoeg niet in Nederland. Het extract bevat een hoge concentratie aan antioxidanten en vitamines die allemaal geweldig zijn voor de huid. A chocolate a day keeps the doctor away!

De voordelen van cacao-extract voor je huid

De donkere bommetjes barsten van de voordelen! Het helpt bij het verminderen van tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels. Nog een belangrijk voordeel is dat het de productie van collageen bevordert. Collageen is een eiwit dat essentieel is voor een stevige en elastische huid. Door regelmatig gebruik van cacaoproducten kan de elasticiteit van de huid verbeterd worden, waardoor deze er jonger uitziet. Als laatste heeft het ook ontstekingsremmende eigenschappen, wat fijn is bij het minimaliseren van roodheid en irritatie. Dit maakt cacao-extract perfect voor mensen met een gevoelige huid of als je last hebt van rosacea of eczeem. Dus haal je cacao, maar uit de kast!

Hoe gebruik je cacao-extract?

Er zijn verschillende manieren waarop je cacao-extract kunt gebruiken in jouw skincare routine. Een populaire optie is het gebruik van cacaoboter. Het trekt makkelijk in de huid, waardoor het een goede moisturizer is voor het gezicht en het lichaam. Een andere manier om van cacao te genieten, is door gebruik te maken van maskers of scrubs die cacao-extract bevatten. Deze kunnen helpen bij het exfoliëren van dode huidcellen. Scrub scrub scrub!

Voor welke huidtypes is cacao-extract geschikt?

Iedereen kan er gebruik van maken, omdat het geschikt is voor alle huidtypes. De hydraterende eigenschappen maken het nog beter voor droge tot normale huidtypes die behoefte hebben aan extra hydratatie. Daarnaast kan het ook positief zijn voor mensen met een vette of acnegevoelige huid, omdat het helpt bij het balanceren van talgproductie en ontstekingen kan verminderen.

1295839
949911
1290085
1114124
1133206

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!