Contact Klantenservice Winkelzoeker
Bye bye puistjes: dit zijn de beste spot treatmets voor acné – Beauty Blog

Bye bye puistjes: dit zijn de beste spot treatmets voor acné

Gepost op 23/09/2022 in Skincare

We zien allemaal ‘s ochtends het liefst een zuivere, egale huid in de spiegel. Ook al heb je een skincare routine die helemaal is aangepast aan de gevoeligheden van je huid, toch kunnen er onverwachts puistjes, acne of zwarte puntjes verschijnen, bijvoorbeeld door stress, hormonale schommelingen of een gebrek aan slaap. Dan is een snelle behandeling de beste oplossing. We zetten onze favoriete spot treatments op een rijtje! 

Wat is een spot treatment?

Heb je een acnegevoelige huid? Dan is het belangrijk om te weten welke ingrediënten je huid zuiver houden en ervoor zorgen dat overtollig talg of verstopte poriën geen kans krijgen. Denk aan salicylzuur, AHA’s, azelaïnezuur, theeboomolie, enzovoort. Maar wanneer een puistje toch doorbreekt, kies dan voor een plaatselijke behandeling. En dat is een spot treatment: een skincare product dat je plaatselijk aanbrengt om het puistje zo snel mogelijk uit te drogen, vaak terwijl je slaapt. 

Maak korte metten met zwarte puntjes op je T-zone

‘Zwarte puntjes’ is misschien een ietwat vage term, dus we leggen je even uit waar ze vandaan komen. Tijdens de dag (en nacht) stapelen heel wat minuscule deeltjes zich op op je huid: talg, dode huidcellen, stofdeeltjes, … Deze deeltjes verzamelen zich in poriën die ver open staan, en dat zijn meestal de poriën op, naast en boven je neus. 

Om deze poriën weer schoon te maken, kan je producten gebruiken die speciaal bedoeld zijn voor je T-zone. Een fantastisch 2-in-1 product is MyClarins Clear-Out Blackhead Expert. In de tube zelf zit een zuiverend masker dat je 1 keer per week kan aanbrengen om puistjes en zwarte puntjes geen kans te geven. Op het dopje van de tube zit een exfoliërend bolletje dat je over de vochtige huid van je T-zone beweegt om deze te scrubben en zo grondig te reinigen. 

Een andere manier om deze poriën te reinigen is door een masker te gebruiken dat zich aan het vuil hecht en het meeneemt wanneer je het weer afspoelt. Het Oil-Control Cleansing Mask van Clinique Anti-Blemish Solutions is een masker op kleibasis met een geneeskrachtige formule die poriën reinigt, hun verstopping tegen gaat en de huid van overtollig talg verlost. 

Droog puistjes uit door ze aan te stippen 

Puistjes, zeker de grotere, witte varianten, zien we het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Doordat puistjes worden veroorzaakt door een overproductie en ophoping van talg, dat de huid normaal soepel en gezond moet houden, kan je ze het beste uitdrogen. 

Een cult-favorite spot treatment is de Drying Lotion van Mario Badescu. Dit product is super eenvoudig in gebruik en breng je ‘s avonds aan wanneer al je skincare producten in je huid zijn getrokken. Schud eerst goed met het flesje om de ingrediënten met elkaar te vermengen. Daarna doop je een wattenstaafje in de vloeistof en stip je de puistjes even aan. Doe dit alleen bij puistjes die niet uitgeknepen of geïrriteerd zijn – als er een korstje of wondje aanwezig is, kan dit juist meer gaan irriteren en verhoog je de kans op hyperpigmentatie na genezing. Laat even opdrogen en ga dan rustig slapen

Als je niet zo van dit soort opdrogende producten houdt, dan is Pixi Zero Zit Blemish Solution een goede optie. Dit product heeft een gelconsistentie en gebruik je op dezelfde manier, namelijk door je puistjes er even mee aan te stippen na je skincare routine. Daarna dep je het product in met droge, schone vingers en ga je slapen. Het bevat salicylzuur en zeezout om puistjes tegen te gaan en zwelling te verminderen. 

Kalmeer puistjes met pimple patches 

Je ziet ze misschien wel eens voorbij komen op social media: pimple patches. Pimple patches zijn speciale plakkertjes met acnebestrijdende ingrediënten die je over je puistjes heen kan plakken om ze uit te drogen en te kalmeren.  

Na het succes van hun drying lotion, heeft Mario Badescu nu ook Drying Patches. Ze zitten vol topingrediënten tegen onzuiverheden, zoals salicylzuur, niacinamide en theeboomextract voor een doeltreffende kalmering van je huid. Bovendien zijn deze pleistertjes doorschijnend en ultradun, waardoor je ze ook makkelijk overdag kan dragen zonder dat ze opvallen!