Bijgewerkt privacybeleid
6 tips om irritaties na het scheren te vermijden | ICI PARIS XL

Met deze 6 tips vermijd je irritaties na het scheren

| Beauty Basics
6 tips om irritaties na het scheren te vermijden

Hou je van een gladde kin, maar niet zo van die bijhorende scheerbrand en andere irritaties na het scheren? Volg dan dit slimme stappenplan voor een perfecte scheerbeurt, minus de irritatie.

Snel even in enkele vegen met een wegwerpmesje je baardharen tackelen en de deur weer uit. Klinkt bekend in de oren? Geen wonder dat je dan last krijgt van een geïrriteerde huid en/of scheerbrand ... Meestal kan dat makkelijk voorkomen worden, maar je moet wel even tijd investeren in een kleine scheerroutine. Volg deze 6 stappen en je wordt beloond met een zachte huid zónder irritaties.

Deep Cleansing Scrub van Shiseido
1

Scrub it like it’s hot

Een goede voorbereiding is het halve scheerwerk. Scrub je huid één à twee keer per week om dode huidcellen te verwijderen en je baardhaartjes los te maken van je huid. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je scheermes straks enkele haartjes overslaat. Mooi meegenomen: door te scrubben, voorkom je ook ingegroeide haartjes! Scrubben doe je best minstens 24 uur voordat je gaat scheren zodat je huid de kans krijgt om zich te herstellen.

Ga bijvoorbeeld voor de Deep Cleansing Scrub van Shiseido, een gel die kleine plantaardige scrubkorreltjes bevat die alle onzuiverheden en dode huidcellen zo van je gezicht halen.

gezicht wassen
2

Niet overslaan: je reiniging!

Die hot towel treatment bij de barbier voor het scheren, is er niet puur voor de fijne ervaring. De warmte ontspant de haarzakjes immers, waardoor ze zachter worden. Dat zorgt ervoor dat je korter op je huid kan scheren, terwijl koude, stugge haartjes net sneller afbreken tijdens het scheren. Bovendien heb je achteraf minder last van irritaties als je haartjes én huid warm en dus ontspannen zijn. Dit is ook het moment om je huid goed te reinigen. Het beste is om je reiniging ook af te spoelen met warm water voor een optimaal resultaat. 

Face Wash van Clinique for Men laat je huid fris en comfortabel achter en bereidt haar voor op een aangename scheerbeurt

Shave Ease Oil van Clarins Men
3

Aanrader: een verzachtende olie

Heb je vaak last van scheerirritaties, dan is het slim om voor je aan je scheerbeurt begint nog een snelle extra stap toe te voegen. Een scheerolie zoals Shave Ease Oil van Clarins Men maakt je baardharen extrazacht waardoor je scheermes straks vlotter over je kin glijdt.

scheermesje
4

Een les scheertheorie

Bijna klaar om te scheren! Als je huid snel geïrriteerd geraakt en je dus een gevoelige huid hebt, is het beter om een scheermes te gebruiken met minder mesjes. Zorg er ook voor dat je de mesjes tijdig vervangt: gebruik ze maximum 8 keer en niet langer dan 3 weken. Tegen die tijd is het immers bot en draagt het te veel bacteriën met zich mee. Met als resultaat? Je raadt het al, irritaties en scheerbrand!

scheerschuim
5

Schuimfeestje

Zo, nu is je kin klaar om onder het mes te gaan! Alles wat je nu nog moet doen, is een goede scheergel of scheerschuim kiezen. Wil je het zekere voor het onzekere (lees: scheerbrand) nemen, ga dan voor de Sensitive Force Scheermousse van Biotherm Homme. Die helpt micro-snijwonden, ontstekingen, roodheid en scheerbrand te voorkomen dankzij zijn plantaardige werkstoffen en alcoholvrije formule.

Ook heel belangrijk: scheer niet in tegen de haargroeirichting, dat zorgt alleen maar voor meer irritatie. Als je een goed scheermes en scheerschuim of -gel gebruikt, krijg je gegarandeerd een glad resultaat als je de haargroeirichting volgt. Beloofd!

Post-Shave Soother van Clinique for Men
6

Vergeet de nazorg niet!

Je scheerbeurt is afgelopen, maar dat betekent niet dat je nu rechtstreeks de deur uit kan gaan. Je hebt net je huid toegetakeld met een scherp mes, dus is het niet slim om haar nu onbeschermd bloot te stellen aan wind, vervuiling en koude of warmte. Althans, als je een geïrriteerde huid en roodheid wil vermijden ... Gooi eerst wat koud water in je gezicht om je poriën weer te laten sluiten, die je geopend hebt in de eerste stap van deze handleiding.

Vervolgens breng je een verzachtende aftershave aan, zoals de Post-Shave Soother van Clinique for Men. Die bevat aloë vera dat baardvuur kalmeert en tegelijk je huid hydrateert. Ook versnelt hij het herstel van wondjes en sneetjes, moest het in de vorige stap tóch ergens zijn misgelopen.