Contact Klantenservice Winkelzoeker
De ultieme scheerroutine voor de perfecte shave – Beauty Center

De ultieme scheerroutine voor de perfecte shave

Gepost op 17/11/2023 in Mannen

Zondag is het Internationale Mannendag. Dé ideale gelegenheid voor een next-level shave! Ken je het verschil tussen scheren en trimmen? Ben je op zoek naar een scheerschuim voor de gevoelige huid? Ontdek hier je nieuwe scheerroutine voor een super zachte huid!

Wat is het verschil tussen scheren en trimmen?

Met trimmen ga je de haren enkel verkorten. Aan de hand van een trimmer ga je de baard dus mooi kunnen verzorgen en meer de gewenste vorm geven. Het is ook minder schadelijk en zachter voor de huid doordat het enkel de haren verkort. Wanneer je een scheermes gebruikt ga je echt de haren weghalen tot op de huid.

Wanneer je baard scheren?

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur maar je kan het beste om de dag scheren zodat je huid wat meer tijd  heeft om te herstellen. Ben je toch een liefhebber van een glad gezicht? Dan kan je natuurlijk ook elke dag scheren.

Gladde huid in 4 stappen

Gezichtsscrub

Scrubben gaat ervoor zorgen dat de dode huidcellen worden verwijderd en gaat de huid gladder maken. Nieuwe baardharen kunnen zo makkelijker uit je huid groeien. Wanneer deze huidcellen weg zijn, gaat het mes beter over de huid glijden en de haren dichter op de huid afscheren. De kans op ingegroeide haren en ontstekingen wordt zo een stuk minder. Belangrijk is dat je niet elke dag gaat scrubben, twee of drie keer per week is meer dan genoeg.

42081
1168899
1153471
1133661
1066104

Scheerschuim

Opgepast wanneer je gaat beginnen met scheren: het is essentieel dat je eerst gebruikmaakt van scheerschuim. Zonder gaat het mes niet soepel kunnen glijden en krijg je gegarandeerd wondjes. Breng het schuim met ronde bewegingen aan op de vochtige huid en laat het een minuut inwerken.

1168906
27138
1177490
674783

Scheren

Wanneer het schuim is ingewerkt, ga je de huid strak trekken en scheer je met de groeirichting mee. Hierdoor heb je de minste kans op sneetjes en irritatie. Daar zit toch niemand op wachten! Begin eerst met je hals en wangen en eindig met je bovenlip en kin. De haren zijn hier stugger en hebben langer de tijd nodig om zacht te worden. Voor een extra glad resultaat scheer je daarna nogmaals, maar nu tegen de groeirichting in. Vergeet wel niet om opnieuw schuim aan te brengen.
TIP: spoel je mesje tussendoor steeds even schoon onder de kraan. 

Aftershave

Ja hoor, we zijn aangekomen bij de laatste stap! Het is zeer belangrijk om je huid na het scheren te kalmeren en hydrateren. We gaan daarom een aftershave aanbrengen. Dit gaat voorkomen dat je rode vlekken krijgt of er een branderig gevoel ontstaat, ook wel ‘razor burn’ genoemd. Wil je daarna jezelf nog wat extra verwennen kunnen we je een gezichtsverzorging voor mannen zeker aanraden!

11212
1064935
1153492
1168892
12043

Welke types scheerproducten zijn er?

Er zijn tegenwoordig genoeg scheerproducten beschikbaar, maar welke past nu het beste bij jou? Ten eerste hebben we de vertrouwde scheerschuim: deze gaat je huid zachter en soepeler maken, zodat scheren makkelijker dan ooit wordt. Heb jij toch een iets gevoeligere huid? Dan kan je beter een scheergel gebruiken. Deze brengt een extra beschermlaag aan op de huid. We mogen natuurlijk ook niet de scheercrème vergeten. Dit product is dikker van textuur en hierdoor wordt de huid beter gehydrateerd. Net daarom is een scheercrème echt een aanrader als je een iets drogere huid als man hebt!

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!