background image
Mijn Winkelmandje
Alles over hyaluronzuur in je skincare routine – Beauty Center

Alles over hyaluronzuur in je skincare routine

Gepost op 15/06/2018 in Skincare

Hyaluronzuur krijgt enorm veel aanprijzingen omwille van de uitstekende hydraterende eigenschappen. Het verbaast je dan ook niet dat dit ingrediënt in de beautywereld bekend staat als een echt wondermiddel. Ondertussen behoort het tot een basisingrediënt in skincare producten. Zo krijg je makkelijker dan ooit een stralende teint. We vertellen je alles wat je moet weten over dit geweldige ingrediënt en de vele voordelen ervan voor je huid.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur komt als molecule van nature voor in de huid en bindt met water voor een gezonde teint en een gehydrateerde huid.

Wat doet hyaluronzuur?

Je kunt hyaluronzuur beschouwen als een magneet voor vocht die het water in onze huid aantrekt en vasthoudt. Daarnaast neemt het vocht op uit de omgeving om het bestaande peil te verhogen. En het indrukwekkendst van allemaal? Hyaluronzuur draagt tot duizend keer zijn gewicht in water en heeft dus uitstekende hydraterende eigenschappen.

Helaas neemt het natuurlijke gehalte aan hyaluronzuur na verloop van tijd af. Dat heeft als oorzaken de leeftijd, maar ook door agressieve invloeden van buitenaf, zoals vervuiling. Daarom hou je het hyalurongehalte in je huid maar beter op peil.

Wat zijn de voordelen van hyaluronzuur voor mijn huid?

We moeten al niet meer vertellen dat hyaluronzuur je huid op wonderbaarlijke wijze hydrateert. Dit hardwerkende ingrediënt helpt je een verkwikte teint met een gezonde gloed te verkrijgen en houdt de huid soepel en elastisch.

Bovendien gaat hyaluronzuur veroudering doeltreffend tegen. Hyaluronzuur vult het vochtgehalte aan dat vermindert wanneer je veroudert, doet fijne lijntjes en rimpels vervagen en bevordert een stevigere huid.

Hoe gebruik ik hyaluronzuur?

Een supereenvoudig gebruik voor hyaluronzuur. Breng het altijd aan op een vochtige huid, want als je het gebruikt op een droge huid onttrekt het vocht aan diepere huidlagen, wat een omgekeerd effect met zich meebrengt.

Voor welke huidtypes is hyaluronzuur geschikt?

Dit wonderbaarlijke ingrediënt heeft een mild karakter en past bij elk huidtype. Vooral wie een droge of rijpere huid heeft, ondervindt de voordelen bij het gebruik van hyaluronzuur.

Heb je een huidaandoening, zoals rosacea of eczeem, of een gevoelige huid? Test producten met hyaluronzuur dan eerst op een klein stukje huid om te zien hoe je reageert.

Hoe vaak moet ik hyaluronzuur gebruiken?

Voor een optimaal resultaat raden we aan om hyaluronzuur ‘s morgens en ‘s avonds aan te brengen.

Hoe kan ik hyaluronzuur toevoegen aan mijn skincare routine?

Hyaluronzuur zit vaak in serums die we gebruiken na een cleanser en toner, maar voor een moisturizer en zonnecrème.

Onze producten met hyaluronzuur:

> van resultatenArticle tags: anti-age, crème hydratante, droge huid, gevoelige huid, gezicht, huid, hyaluronzuur, hydratant, hydratatie, nettoyant visage, peau atopique, peau hydratée, rituel beauté, serum, skincare, skincare, soin visage, spf, tips, tonifiant, verzorging