Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over xanthaangom in je skincare routine – Beauty Center

Alles over xanthaangom in je skincare routine

Gepost op 13/07/2022 in Skincare
gomme xanthane skincare

Als je de ingrediëntenlijst van je skincare producten bekijkt, valt al snel op dat xanthaangom aan tal van producten toegevoegd wordt, van gezichtsmaskers en moisturizers tot serums en peelings. Xanthaangom is een veelgebruikt ingrediënt met vele voordelen, maar wat doet het precies, en hoe werkt het? We vertellen je alles wat je moet weten over xanthaangom.

Wat is xanthaangom ?

Xanthaangom behoort tot de polysacharide, een meervoudig suiker, die bacteriën produceren. Gebruikt als bindmiddel in voedings- en schoonheidsproducten of om andere ingrediënten te verdikken.

Wat zijn de voordelen van xanthaangom voor mijn huid ?

Xanthaangom staat niet in als actief bestanddeel, maar speelt wel een belangrijke rol voor de samenstelling en de textuur van een product. Het voorkomt dat de bestanddelen van een formule zich van elkaar afscheiden en emulsies met olie en water gebruiken het om tegen te gaan dat beide stoffen zich vermengen. Xanthaangom behoort tot de emulgatoren waarvoor het zorgt dat je producten makkelijker kan aanbrengen en je huid zijdezacht aanvoelt.

Hoe gebruik ik xanthaangom ?

Xanthaangom verbetert de textuur enorm en voegen we toe aan heel wat beautyproducten. Maar de volgende keer dat je skincare producten koopt, hoef je nu ook niet per se na te gaan of xanthaangom in de ingrediëntenlijst staat. 

Voor welke huidtypes is xanthaangom geschikt ?

Xanthaangom heeft voor zover bekend geen schadelijke bijwerkingen en daarom geniet elk huidtype met volle teugen van dit product. Wie reageert op mais, tarwe, soja en zuivel let best wel even op omdat xanthaangom deze stoffen kan bevatten en bij topisch gebruik of orale inname een reactie uitlokt.

Hoe vaak moet ik xanthaangom gebruiken ?

Xanthaangom speelt een belangrijke rol in de daily skincare routine. 

Hoe kan ik xanthaangom toevoegen aan mijn skincare routine ?

Heel wat skincare producten bevatten xanthaangom. Hoe je dit ingrediënt toevoegt aan je daily routine hangt dus af van product tot product. In principe gebruik je ‘s morgens eerst een cleanser en toner en breng je daarna een serum, oogcrème en een moisturizer aan. Vervolgens kun je een gezichtsolie gebruiken en tot slot – heel belangrijk – een zonnecrème.

Onze producten met xanthaangom :

BP_1081819
BP_1087580
BP_1103113
BP_1079145
BP_1039273
BP_938130
BP_1060266