background image
Mijn Winkelmandje
Alles over omega 3-6-9 vetzuren in je skincare routine – Beauty Center

Alles over omega 3-6-9 vetzuren in je skincare routine

Gepost op 15/07/2022 in Skincare
Omega 3-6-9 skincare

Je weet waarschijnlijk wel al dat omega vetzuren een belangrijke rol spelen voor een goede gezondheid. Maar heb je ook al gehoord dat ze je huid een ongelooflijke boost geven? We beantwoorden al je prangende vragen over dit unieke ingrediënt en leggen je uit waarom omega 3-6-9 nooit mag ontbreken in je skincare routine.

Wat is omega 3-6-9 ?

Omega 3-6-9 komt voor in zowel gezondheids- als beautyproducten en gebruik je best om een evenwichtig voedingspatroon en een gezonde huid te bereiken. Deze waardevolle vetzuren zitten in vis, noten, zaden en plantaardige oliën en bevorderen een gezonde, stralende teint als we ze plaatselijk aanbrengen op de huid.

De voordelen van omega 3-6-9 voor je huid

Dit superkrachtige ingrediënt biedt fantastische voordelen voor je huid. Deze essentiële omegavetzuren bouwen aan sterke huidcellen en verstevigen de bovenste huidlagen voor een egalere en gelijkmatigere teint.

Omega 3-6-9 bezit uiterst verzachtende en kalmerende eigenschappen en helpt daardoor bij heel wat huidproblemen en vooral als je last ondervindt van roodheid en een gevoelige huid. Maar ook bij een schilferige, gedehydrateerde huid helpt dit ingrediënt uitstekend. De huid houdt vocht makkelijker op, blijft op die manier gehydrateerd en verkrijgt meer elasticiteit waardoor de barrièrefunctie zich versterkt.

En alsof dat nog niet volstaat, voedt en beschermt omega 3-6-9 tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het vermindert de schade door uv-straling en werkt tegen tekenen van veroudering. Een ingrediënt rijk aan antioxidanten dat ervoor zorgt dat fijne lijntjes en rimpels zichtbaar vervagen.

Hoe gebruik je omega 3-6-9 ?

Deze vetzuren bereiken hun doel nog meer als je ze meteen op de huid aanbrengt. Daarom raden we aan om skincare producten met omega 3-6-9 te gebruiken. Je kunt ook checken of je favoriete formules plantaardige oliën bevatten die rijk zijn aan omega vetzuren. Controleer dus of onder meer saffloerolie, zonnebloemolie, rozenbottelolie en zwarte bessenolie op de ingrediëntenlijst staan.

Voor welke huidtypes is omega 3-6-9 geschikt ?

Goed nieuws! Omega 3-6-9 past voor élk huidtype. Wie last heeft van een droge huid gaat nog de meeste voordelen ervan ondervinden. Dit indrukwekkende ingrediënt helpt iedereen met acne, rosacea en eczeem een flinke stap vooruit.

Hoe vaak moet ik omega 3-6-9 gebruiken ?

Zoals bij de meeste skincare producten is het ook bij omega 3-6-9 van cruciaal belang om het dagelijks te gebruiken. Krijg een gezondere teint door het ingrediënt een à twee keer per dag aan te brengen op de huid.

Hoe kan ik omega 3-6-9 toevoegen aan mijn skincare routine ?

Heel wat verschillende skincare producten, zoals moisturizers, serums, oliën … bevatten omega 3-6-9. Je start met een cleanser, toner en scrub om nadien het serum met de omegavetzuren aan te brengen. Pas daarna gebruik je een moisturizer en als laatste stap kan je nog een flinke laag olie, rijk aan omegavetzuren, toevoegen om de barrièrefunctie van je huid te verbeteren, vocht in je huid vast te houden en irritatie tegen te gaan.

Omegavetzuren combineer je zonder zorgen met andere huidvriendelijke ingrediënten, zoals cholesterol en glycerine. Versterk je huidbarrière nog meer door dit ingrediënt te combineren met ceramiden.

Onze producten met oméga 3-6-9 :

> van resultatenArticle tags: acné, acne, actief ingredient, droge huid, eczeem, eczéma, fijne lijntjes, gevoelige huid, gezicht, gezichtsverzorging, gezonde huid, glow, huid, huidtype, hydratatie, nettoyage visage, omega 3, omega 3-6-9, omega 6, omega 9, peau atopique, peau hydratée, peau lumineuse, peau nettoyée, peau tonifiée, rimpels, rosacea, routine skincare, skincare, skincare routine, teint, tips, UV, verzorging, vette huid