Contact Klantenservice Winkelzoeker
Comedonen bij mannen: zo kom je van je mee-eters af! – Beauty Blog

Comedonen bij mannen: zo kom je van je mee-eters af!

Gepost op 11/10/2023 in Mannen
comedonen-mannen

Mee-eters. Heel wat mannen hebben er last van! Wil je weten hoe je het best van die kleine zwarte puntjes af komt? Ontdek hier alles over deze vervelende comedonen, hoe je ze effectief verwijdert en voorkomt voor een zichtbaar vlekkeloze huid. Onthul je charisma met een heldere, stralende huid!

Wat is de oorzaak van mee-eters of comedonen?

Mee-eters ontstaan door verschillende redenen: hormonale veranderingen, stress, scheren, voeding en zelfs een ongezonde levensstijl kunnen deze huidreacties verklaren. Mee-eters worden gevormd door overmatige talgproductie, waardoor de poriën verstopt raken. Bij contact met lucht oxideert de mee-eter en wordt het dus een zichtbaar zwart puntje.

Waarom hebben mannen meer comedonen dan vrouwen?

Een gekend, terugkerend probleem bij mannen… de mee-eters. Waarom? Hun huid produceert drie keer meer talg dan die van vrouwen én ook hun poriën zijn groter. De ideale broedplaats dus voor mee-eters. Ze verschijnen meestal op je voorhoofd, je neus en zelfs je kin: de beroemde T-zone. Wist je trouwens dat je neus de plaats is waar mee-eters het meeste voorkomen bij mannen?

Het verschil tussen mee-eters en puistjes?

De boosdoeners? Verstopte poriën. Zij veroorzaken alle mee-eters en puistjes die we ook kennen als imperfecties, maar dan gewoon in een andere vorm. Het grote verschil tussen de twee is dat de ene open is en de andere gesloten. Een mee-eter is het resultaat van een grove porie waarin talg of andere vuiligheid zich in verstopt. Puistjes daarentegen blijven onder het huidoppervlak zitten. Ze vormen zich onder je huid en maken kleine bultjes, die over het algemeen erg pijnlijk zijn.

Hoe optimaal mee-eters verwijderen?

Allereerst: stop met het uitduwen van mee-eters met je vingers. Hoe verleidelijk het ook kan zijn. Waarom? Het risico dat de mee-eter geïnfecteerd raakt en in een puistje verandert vergroot des te meer. Niet wat je wilt, toch? De meest effectieve en 100% natuurlijke techniek is een stoombad. Plaats je gezicht boven een kom kokend water, leg een handdoek over je hoofd en wacht 10 minuten. Door de warmte openen je poriën en verwijder je gemakkelijker je mee-eters. Poriën open? Tijd voor de mee-eters verwijderaar! Een hulpmiddel in de vorm van een metalen staafje met een kleine, ronde loop. Plaats de mee-eter in het midden, duw zachtjes om te verwijderen. Denk eraan om je tool te ontsmetten voordat je ze gebruikt, om het risico op infectie te voorkomen.

Hoe mee-eters of comedonen voorkomen?

Om volledig mee-eter-vrij te zijn, volg je het beste een skincare routine die geschikt is voor jouw huidtype. De eerste stap: reinig ’s ochtends en ’s avonds je gezicht met een cleanser. Breng vervolgens een zuiverende toner aan om poriën te vernauwen en talg te reguleren. Als laatste stap voorzie je je huid van een olievrije moisturizer voor een intens voedend effect. Voer deze stappen dagelijks uit en je geniet in no-time van een stralende, zuivere huid!

TIP: Eén tot twee keer per week kun je jouw skincare routine uitbreiden. Na de toner ga je je gezicht scrubben. Geef je huid nadien een hydratatie boost met een hydraterend masker en je ziet de kwaliteit en het uiterlijk van je huid aanzienlijk verbeteren. Sluit altijd af met een hydraterende crème om al het vocht in te sluiten en je huid voldoende verzorging te bieden.

1113382
1153478
1066104
23339
1168899
1153471
1189418
459470
626525

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!