Contact Klantenservice Winkelzoeker
Mijn geheime wapen voor een stralende huid: retinol! – Beauty Blog

Mijn geheime wapen voor een stralende huid: retinol!

Gepost op 21/02/2024 in Mannen

Beauty Tips by @Robert
Laat je inspireren en adviseren door onze Beauty Editors. Lees hoe zij onze producten ervaren:

Om mij heen hoorde ik positieve verhalen over The Inkey List. Hun doel? Heel simpel! Betaalbare skincare producten met de best werkende ingrediënten beschikbaar voor iedereen. Dit klonk als het ideale merk voor mij!

Gezichtsverzorging voor mannen

Het valt mij op dat er qua huidherstel voor de heren eigenlijk vrij weinig aanbod is. Gek eigenlijk, want ook onze huid moet natuurlijk herstellen. In het verleden heb ik wel eens een product voor dames gebruikt, maar ik merkte dat dit resulteerde in een vettere huid. De huid van de man is van nature natuurlijk al wat vetter. Ik besloot om op onderzoek te gaan!

Retinol voor een stralende huid

Wil je een stralende huid? Dan is retinol je nieuwe beste vriend doordat het vitamine A bevat gaat het de huid herstellen en stimuleert het de productie van collageen. Omdat de huid het beste in de nacht hersteld, bracht ik de producten aan voordat ik ging slapen. Natuurlijk is het belangrijk om skincare aan te brengen op een goed gereinigde huid, daarvoor gebruikte ik de cleanser van Biotherm.

Het retinol serum is vrij dik, de meeste zijn wat dunner, maar deze leek eigenlijk meer op een gewone crème. Ik heb een hoeveelheid ter grootte van een amandel gebruikt en kon hiermee mijn gezicht en hals voorzien van voldoende crème! Breng de retinol aan in ronde bewegingen zodat het goed intrekt.

De ogen mogen we natuurlijk ook niet vergeten! Hiervoor gebruik ik de retinol eye cream en pak ik een hoeveelheid ter grootte van een rijstkorrel en dep dit rustig onder de ogen met mijn vingers.

1244473
1189299
1153478

Let op met retinol!

Laat je huid echt wennen aan retinol. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je huid geïrriteerd raakt. Daarnaast moet je wanneer je retinol gebruikt ook echt een SPF-factor gebruiken omdat je anders blijvende schade aan je huid kunt veroorzaken zoals pigmentvlekken.

Mijn review

De producten doen absoluut wat ze beloven! Voor huidverbetering is het na een aantal weken natuurlijk nog te vroeg, hiervoor moeten de producten echt een langere periode gebruikt worden. Maar ik ben zeer tevreden! Mijn huid oogt veel gezonder en egaler. Ik ben blij verrast in het resultaat!

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!