Contact Klantenservice Winkelzoeker
Altijd perfecte foundation? Kies de juiste ondertoon! – Beauty Center

Altijd perfecte foundation? Kies de juiste ondertoon!

Gepost op 13/04/2023 in Make-up
foundation voor ondertoon

Moeite met de keuze van de juiste foundation? Om juist te kiezen moet je je ondertoon kennen! Hoe weet je wat je natuurlijke huidskleur is en welke foundation het beste bij je huid past? Doe de test!

Welke ondertonen zijn er van de huid?

Er zijn drie soorten huidondertonen: koele ondertoon (rozig), neutrale ondertoon (olijfkleurig) en warme ondertoon (geel). Maar wat is de ondertoon? De ondertoon van je huid is je natuurlijke huidskleur, onder het huidoppervlak. Het is niet de kleur die je op je huid ziet, want die kan met de seizoenen veranderen. Wél de kleur die je niet ziet, want die zit diep in je huid geworteld. Dit bepaalt welke make-up tinten het beste bij jouw huidskleur passen.

Hoe bepaal ik mijn ondertoon?

Wil je weten wat de ondertoon van jouw huidskleur is? Deze 4 testen vertellen het je en bieden je de mooiste make-up inspiratie:

1 – De juwelentest

Als je vooral gouden juwelen draagt en het je goed staat, heb je een warme ondertoon. Zilver staat het beste bij mensen met een koele ondertoon. Voel je je bij beide mooi, dan is je ondertoon neutraal.

2 – De adertest

Ga in natuurlijk licht staan en kijk naar de aders op je polsen. Groene aders? Dan neig je naar een warme ondertoon. Paarsblauwe aders wijzen op een koele ondertoon én groenblauwe aders op een neutrale.

3 – De schaduwtest

Ga voor de spiegel staan en bind je haar in een staart. Zo kan je haarkleur je keuze niet beïnvloeden. Neem iets wit (bijvoorbeeld een blad papier) en iets beige (een kledingstuk) en houd beide items langs je gezicht. Staat wit je het best? Dan heb je een warme ondertoon. Past beige je beter, is je ondertoon koel. Zijn beide tinten een succes, dan heb je een neutrale ondertoon.

4 – De zonnetest

Hoe ziet je huid eruit na het zonnen? Verbrand je snel en word je zelden bruin, dan heb je wellicht een koele ondertoon. Mensen met een warme ondertoon bruinen sneller, en als je er een beetje tussenin zit, ben je eerder neutraal.

Welke foundation kies ik voor mijn ondertoon?

Je ondertoon bepaald? Dat helpt je bij het kiezen van de juiste make-up. Graag nog wat extra tips? Hier lees je welke foundation je moet kiezen voor jouw ondertoon:

✔️Je hebt een koele ondertoon

Bij een koele ondertoon is je teint roze. Kies dus een foundation met koele, rozige ondertonen. Dit zijn de lichtste tinten van een foundation (Cool, Fair, Light).

✔️Je hebt een warme ondertoon

Een warme ondertoon gaat samen met een gele teint. Kies voor een goudkleurige foundation in de warmere tinten (Warm, Medium, Dark).

✔️Je hebt een neutrale ondertoon

Is je ondertoon neutraal, dan heb je een olijfkleurige teint. Hier heb je tal van keuzes als het op foundationkleur aankomt. De meest neutrale tinten (Natural) zijn beige, karamel, zand

Extra tip:
Om erachter te komen of een foundation geschikt is voor jouw huidskleur, trek je een lijn van de kaaklijn naar je hals en wacht 5 minuten tot het product in je huid is gesmolten. Bekijk het resultaat bij daglicht en zie je geen lijntjes? Proficiat! Deze foundation is jouw must-have!

20206
463019
1061407
1104779
862404
1142033

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!