Contact Klantenservice Winkelzoeker
Trend: zo creëer je ‘watercolor eyes’ – Beauty Blog

Trend: zo creëer je ‘watercolor eyes’

Gepost op 14/02/2020 in Make-up

Watercolor eyes: zo creëer je de nieuwste oogschaduwtrend zelf

Jaloers op de waterverf van je dochter of neefje? Hoeft niet meer, want vanaf nu mag je zelf aan de slag met je penselen om dé make-uptrend van het moment te creëren: watercolor eyes!

Gespot op de catwalk

Subtiele blush, nude make-up en zachte pasteltinten op de ogen: de meeste beautylooks op de catwalk van lente 2020 waren misschien een tikje voorzichtig. Maar er was één make-uptrend die ons meteen naar onze badkamer deed rennen om het zelf uit te proberen: watercolor eyes.

Ondertussen spotten we deze kunstzinnige aquarelmake-up ook al op de bekende ogen van model Cara Delevingne en ‘Bohemian Rhapsody’-actrice Lucy Boynton. Tijd om zelf je innerlijke artiest te kanaliseren en zo’n prachtige Monet op je gezicht te schilderen!

https://www.instagram.com/p/B1uAARgF4KY/

Kleur buiten de lijntjes

De enige kleurregel die er is bij deze watercolor eyes, is dat er géén regel is. Het allerleukste aan deze trend is immers dat je er volledig je eigen ding mee kan doen! Kies 4 à 5 kleuren die mooi bij elkaar passen. Ga bijvoorbeeld voor een toegankelijke look met allemaal pasteltinten. Mag het wat gedurfder? Combineer dan pasteltinten met neon- en metallic-effecten. Onze favoriete kunstenaarspaletten: Riviera Eye Shadow Palettes van Anastasia Beverly Hills en Royal Palette van Queen Tarzi.

https://www.instagram.com/p/B18ZJVTnxmS/

Zo ga je te werk

  • STAP 1: Net zoals een kwalitatief canvas belangrijk is voor een schilder, is dat ook zo voor je schilderachtige look. Bereid je huid dus voor met een goede oogschaduwprimer zoals Eye-Stay Primer van Guerlain. Die neutraliseert de kleur van je huid zodat de tinten van je oogschaduw nog meer gaan ‘poppen’. Een primer zorgt er ook voor dat je kleur langer blijft zitten: mooi meegenomen!
  • STAP 2: Speeltijd! Breng je oogschaduwtinten aan met een oogschaduwpenseel zoals dat van ICI PARIS XL. Denk niet te veel na over welke kleur je waar aanbrengt, maar ga gewoon op je gevoel af. Je kan geen fouten maken! Behalve dan misschien de kleuren té goed blenden waardoor ze te veel in elkaar overgaan en je dat watercolor-effect misloopt.
  • STAP 3: Gebruik een speciaal blendingpenseel zoals Fluffy Blending & Crease Oogschaduwpenseel van BE Creative Make Up om enkel de buitenkanten van je oogschaduw wat te vervagen naar je huid toe.
  • STAP 4: Vernevel een setting spray zoals Fix It Forget It Spray van Lancôme over je gezicht om je look extra lang te laten houden.