Contact Klantenservice Winkelzoeker
How-to: hoe je mascara feilloos aanbrengen? – Beauty Blog

How-to: hoe je mascara feilloos aanbrengen?

Gepost op 19/02/2024 in Make-up
mascara aanbrengen

Mascara een slordige boel? Jawel! Knipperen op het verkeerde moment met je ogen? Panda. Spatjes rondom je ogen of je mascara zit op het einde van de dag verspreid over je wangen. Benieuwd hoe je dat allemaal vermijdt? Met deze tips kun je mascara aanbrengen als een pro!

Stap 1: Krul je wimpers met een wimperkruller

Een goede basis is essentieel voor een perfecte mascara look. Begin daarom altijd met het krullen van je wimpers. Pak een wimperkruller en plaats deze zo dicht mogelijk bij de basis van je wimpers. Knijp voorzichtig maar stevig gedurende 10 seconden en laat dan los. Je zult zien dat je wimpers direct meer lift krijgen!

BP_679683

Stap 2: Primer

Het geheime ingrediënt? Een primer! Het is echt onmisbaar als je langdurige en klontvrije mascara wilt. Breng voordat je begint een dun laagje primer aan op je wimpers. Dit helpt niet alleen om de mascara beter te laten hechten, maar verzorgt ook je wimpers, waardoor ze sterker en gezonder blijven!

BP_862502
BP_963421

Stap 3: Eerste laag mascara – horizontaal

Begin met het aanbrengen van de eerste laag mascara horizontaal. Beweeg het borsteltje van de wimperwortel naar de puntjes in een vloeiende beweging. Hierdoor creëer je volume en lengte zonder klontjes. Niet vergeten! Zorg ervoor dat je elke wimper meeneemt, zelfs de kleinste haartjes in de binnenste ooghoeken.

BP_1154178
BP_1136328

Stap 4: Tweede laag mascara – verticaal

Wil je extra definitie en volume? Breng dan je tweede laag mascara aan, maar dit keer verticaal. Houd het borsteltje tegen je wimpers en wiebel deze zachtjes van links naar rechts terwijl je omhoog beweegt. Dit zorgt ervoor dat elke wimper individueel wordt bedekt en voorkomt dat ze aan elkaar plakken.

Stap 5: Derde laag mascara – zigzag

Nog meer impact? Breng dan een derde laag mascara aan met behulp van een zigzagbeweging. Zigzag het borsteltje vanaf de basis tot aan de puntjes van je wimpers. Deze techniek brengt je wimpers niet alleen uit elkaar, maar creëert ook een mooie krul voor die opvallende oogopslag. Een echte eyecatcher dus!

Stap 6: Top coat over je wimpers

Een top coat is dé finishing touch voor langdurige en perfecte wimpers. Breng na de laatste laag mascara een transparante top coat aan om te voorkomen dat je mascara uitloopt, vlekt of afbrokkelt gedurende de dag. Dit zorgt ervoor dat je long-lasting wimpers blijft houden, zelfs na een lange werkdag!

BP_1044628
1132646

5 tips voor een perfecte mascara look

  • Vermijd het pompen van het borsteltje in de huls, dit kan lucht en bacteriën in de mascara brengen. 1 keer is meer dan voldoende.
  • Experimenteer met verschillende soorten mascara’s om te ontdekken welke het beste bij jouw wimpers past.
  • Vergeet niet om je mascara regelmatig te vervangen, het liefste elke drie maanden!
  • Gebruik je föhn voor een paar seconden op je wimperkruller en krul daarna je wimpers. Let op! Check eerst dat je kruller niet te warm is.
  • Nourish at night! Breng een dun laagje wimperserum op je wimpers voordat je gaat slapen. Hierdoor worden ze extra verzorgd en gevoed.
BP_1267559
BP_1254973
BP_31007
BP_988712

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!