background image
Mijn Winkelmandje
Hi 2022! Hoogste tijd voor een nieuwjaarsschoonmaak van je beauty stash – Beauty Center

Hi 2022! Hoogste tijd voor een nieuwjaarsschoonmaak van je beauty stash

Gepost op 08/12/2021 in Make-up

PSSST…

Hi 2022! Hoogste tijd voor een nieuwjaarsschoonmaak van je beauty stash

Happy New Year, beauty! Met een nieuw jaar voor ons, is het de hoogste tijd om je beauty stash eens kritisch onder de loep te nemen. Wat mag er in 2022 blijven en welke producten kunnen echt niet meer? Heb je de houdbaarheidsdatum van je favoriete beautyproducten wel eens gecheckt? Met deze tips voor een grondige check-up kun je er de komende maanden weer tegenaan!

Het juiste seizoen
Met nog een aantal frisse maanden voor de boeg kan het geen kwaad je skincare aan te passen aan de weersomstandigheden. In de winter kan je huid een rijkere moisturizer gebruiken dan in de zomer. Kies voor een voedende crème in plaats van een luchtige gel moisturizer. Of verzorg je huid deze winter eens met een rijke huidolie. Onder invloed van het koude weer en de centrale verwarming binnen onttrekt vocht zich sneller aan je huid, waardoor je gezicht sneller droog aanvoelt. Een voedende moisturizer to the rescue, zoals Clarins Hydra-Essentiel.

Op een koele plek
Bewaar jij je beautyproducten op een koele of een warme plek? Waar je je stash hebt liggen of staan, is grotendeels bepalend voor hoe lang je producten mee kunnen. Liggen jouw crèmes, serums en make-up op een warme plek? Grote kans dat je dat afziet aan de textuur. Is je product korrelig geworden, heel waterig of ruikt het niet zo fris meer? Dan is er maar één eindbestemming: de prullenbak. Leg je producten nooit in de zon; dit is voor beautyproducten funest.

Penselen en sponsjes schoonmaken
1 januari-taakje bij uitstek: je penselen en make-upsponsjes reinigen. Met een speciale brush cleanser verwijder je bacteriën en make-upresten uit je penselen en voorkom je dat zich nieuwe bacteriën tussen de penseelharen nestelen. Voor make-up sponges zoals de Beautyblender is er de speciale Blendercleanser, een supergeconcentreerde reiniger die alle restjes make-up uit je spons trekt en ‘m zo weer als nieuw laat zijn.

Check de houdbaarheidsdatum
Heb je vast weleens gezien: een icoontje van een open potje met daarnaast bijvoorbeeld ‘6M’ of ‘12M’. Deze aanduiding vertelt je hoe lang je beautyproduct houdbaar is vanaf het moment dat de crème, foundation of het serum geopend is. Voor veel skincare geldt een maximale houdbaarheid van een jaar. Bevat je favoriete product actieve ingrediënten, zoals zuren? Dan gaat de werkzaamheid van deze stofjes al na een half jaar hard achteruit. Voor ongeopende producten gelden andere richtlijnen, deze zijn vaak tot wel vier jaar houdbaar. Bewaar ze dan wel op een droge en koele plek.

De basis op orde
Met de komst van een nieuw jaar ook zin in een nieuwe inhoud van je beautycase of toilettas? Met een aantal fijne basisitems kom je op beautygebied een heel eind. Investeer op skincaregebied in een hydraterende crème die bij jouw huidtype past en een milde cleanser. Zin in een nieuwe basisinhoud van je make-uptasje? Met foundation, concealer, mascara, blush en een nude lipstick creëer je in een handomdraai een natuurlijke look die eigenlijk altijd kan. 

4 tips voor het opruimen van je stash
Moeite met beautyproducten weggooien? Met deze checklist is het makkelijker om schoon schip te maken.

  1. Heb je het item langer dan een half jaar niet gebruikt? Grote kans dat je dat de komende maanden ook niet gaat doen. Gooi gerust weg, dus.
  2. Check of de kleuren van je make-up nog matchen met je garderobe én de trendkleuren van aankomend seizoen. Op je lippen kom je met rood en dieppaars goed voor de dag dit seizoen. Matte lipstick maakt plaats voor glanzende lipsticks. 
  3. In de winter is je teint vaak iets bleker dan in de zomer, wanneer de zon schijnt. Check of je foundation nog matcht met je huidskleur. 
  4. Impulsaankoop gedaan en het product nooit gebruikt? Maak er je vriendinnen blij mee.