Contact Klantenservice Winkelzoeker
Kerst bij ICI PARIS XL: ‘Klanten worden er echt gelukkig van!’ – Beauty Blog

Kerst bij ICI PARIS XL: ‘Klanten worden er echt gelukkig van!’

Gepost op 08/12/2021 in Make-up

PSSST…

Kerst bij ICI PARIS XL: ‘Klanten worden er echt gelukkig van!’

Online bestellen is leuk, maar een door ICI PARIS XL ingepakt cadeautje onder de boom is natuurlijk nóg leuker. Want die ingepakte cadeautjes, daar wordt aandacht aan besteed. En niet zo’n beetje ook! Er wordt létterlijk een feestje van gemaakt. Benieuwd hoe dat er ieder jaar aan toe gaat? Scroll dan even wat naar beneden. Lee, acht jaar filiaalmanager bij ICI PARIS XL in de Kalverstraat in Amsterdam, deelt haar verhaal.

Voorbereiding is het halve werk
De decembermaand is druk, maar dat betekent niet dat de maanden ervoor rustig zijn. In oktober begint de drukte al. “Half januari komen we pas weer op adem. Want in november heb je natuurlijk ook Black Friday en daarna Sinterklaas en Kerst. Om de drukte wat voor te zijn, beginnen we in oktober al met cadeaus inpakken. De hardlopers liggen dan al mooi ingepakt klaar, in het magazijn”, vertelt Lee.

Dat magazijn ligt bomvol met ingepakte cadeautjes, maar ook met inpakpapier, versiersels en lint. Want daar is véél van nodig. “Sommige klanten kopen soms wel tien cadeautjes, die moeten dan allemaal mooi worden ingepakt. We vragen dan of ze iets later willen terugkomen om alles op te halen, zodat we even de tijd kunnen nemen om het mooi in te pakken.”

De iconische ICI PARIS XL cadeautjes 
Shop je cadeautjes bij ICI PARIS XL, dan ben je verzekerd van een cadeautje met inpak skills van de bovenste plank. Alle medewerkers krijgen namelijk een cursus inpakken á la ICI PARIS XL. Je leert dan niet alleen superstrak inpakken, maar ook het maken van de iconische ICI PARIS XL-plofstrik. 

“Iedereen doet het op z’n eigen manier en het is echt oefenen, oefenen, oefenen. Heel veel meekijken en nadoen, ondanks de cursus. Sommigen zijn er heel erg goed in, die zetten we dan ook vaker in tijdens de feestdagen. Vooral het maken van de plofstrik vereist wat talent. Maar het wordt ontzettend gewaardeerd. Klanten vinden het prachtig!”

Het stropdasje
Vrouwen krijgen vaak een cadeautje met plofstrik. Mannen worden daarentegen verrast met een stropdasje. Er kan dan, net zoals bij vrouwelijke cadeautjes, gekozen worden uit roze, zilver, goud of zwart papier. Voor lint zijn er weer andere kleuren. En wil je jouw cadeautje echt lekker opvallend maken? Kies dan voor extra versiering in de vorm van kerstboompjes, glitters, sterren en andere accessoires. “Er staan meestal twee medewerkers achter één inpaktafel. Met kerst zijn er vier tot vijf inpaktafels in de winkel. Klanten kunnen aangeven welk papier ze mooi vinden en welke samples ze graag zouden willen.”

Het totaalplaatje
Het zwarte tasje, het ingepakte cadeautje, het vloeipapier waar een heerlijke geur op gesprayd is, een mooie strik eromheen, de samples… “Klanten worden er echt gelukkig van. We proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen. Naast het inpakken geven we ook adviezen en tips. Ieder jaar weer spannend, zo rond die drukke tijd, maar als de klus dan weer geklaard is, kijken we met veel trots terug. Die blije mensen, dat geeft heel veel energie!”