Contact Klantenservice Winkelzoeker
Trend alert! Mousse Gel Mousse-methode – Beauty Center

Trend alert! Mousse Gel Mousse-methode

Gepost op 29/02/2024 in Haar

Zeg vaarwel tegen kroeshaar en hallo tegen prachtige golven met de virale ‘mousse-gel-mousse’ techniek! Heb je moeite met je golvende lokken te temmen? Dan kan dit je redding zijn!

Wat is de mousse-gel-mousse techniek?

De mousse gel mousse techniek is een stylingmethode waarbij je eerst een mousse aanbrengt op vochtig haar, vervolgens een gel en als finishing touch nog een laagje mousse. Deze lagen zorgen ervoor dat je haar extra volume krijgt en dat je krullen goed blijven zitten. Het resultaat zijn prachtige krullen die de hele dag mooi blijven zitten! Het is vooral populair bij mensen met krullend of golvend haar, omdat het helpt om de natuurlijke textuur van het haar te versterken en te definiëren.

Hoe doe je de mousse-gel-mousse techniek?

Stap 1: Prep je haar!

Voordat je begint met de mousse-gel-mousse techniek, is het belangrijk om je haar goed voor te bereiden. Was en verzorg je haar met een shampoo en conditioner die geschikt zijn voor jouw haartype. Je wilt een goede basis creëren voor de styling. Nadat je je haar gewassen hebt, dep je het voorzichtig een beetje droog met een handdoek. Het is belangrijk dat je haar nog vochtig is wanneer je de stylingproducten aanbrengt.

880863
1097268

Stap 2: Mousse gel mousse techniek

Neem een ruime hoeveelheid mousse en verdeel het gelijkmatig over je haar. Zorg ervoor dat je elke pluk goed bedekt, van de wortels tot de punten. Vervolgens neem je een beetje gel en breng je dit aan op dezelfde manier. De gel zal helpen om je krullen te definiëren en pluis te verminderen. Als laatste breng je nog een dun laagje mousse aan op je haar. Dit zal zorgen voor extra fixatie en langdurig volume.

Stap 3: Scrunch en diffuse!

Om je krullen mooi te laten drogen en te zorgen dat ze hun vorm behouden, kun je je haar scrunchen met je handen. Knijp zachtjes in je haar vanaf de punten naar boven toe. Als je wilt dat je krullen extra veerkrachtig worden, kun je een diffuser gebruiken om je haar te drogen. Plaats de diffuser op je föhn en beweeg het langzaam door je haar. Dit zal je krullen voorzichtig drogen en voorkomen dat ze gaan pluizen.

Wat zijn de voordelen?

Het zorgt voor volumineuze krullen die de hele dag mooi blijven zitten. Daarnaast is het een hittevrije stylingmethode, wat betekent dat je je haar niet hoeft te beschadigen met hete stylingtools zoals krultangen en stijltangen. De mousse gel mousse techniek is niet alleen geweldig voor het creëren van krullen, maar het kan ook helpen bij het toevoegen van textuur en volume aan fijn haar. Door de lichte textuur van de mousse wordt het haar niet verzwaard, waardoor het er voller uitziet!

1156320
1096848
1281363
497277
390765
881248

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!