Contact Klantenservice Winkelzoeker
Styling zonder zorgen met hittebeschermers voor je haar – Beauty Blog

Styling zonder zorgen met hittebeschermers voor je haar

Gepost op 07/03/2023 in Haar
hittebeschermer haar

Haar föhnen, stijlen of krullen kunnen je haar beschadigen. Haarpunten splijten en breken makkelijk af, waardoor het alleen nog maar slechtere conditie geraakt. Hoe kun je dit vermijden? Bescherm je haar tegen de hitte met deze hittebeschermers en creëer het kapsel van je dromen zonder zorgen! 

Waarom heeft je haar hittebescherming nodig?

Hitte. Een grote vijand van je haar, want het maakt je haar kapot en zorgt voor beschadiging. Of het nu de intense hitte van de zon is of de hoge temperaturen van je styling tools… Het droogt je haar uit en maakt het broos. Bij extreme hitte raken de haarvezels uitgedroogd en zijn gevoelig voor externe invloeden zoals zon, wind, koude én warmte en verliezen ze hun glans. Je haarpunten splijten en je kapsel ziet er dof en futloos uit. Bescherm je haar dus al-tijd tegen de hitte van je stylingtools! 

Hoe bescherm je je haar tegen de hitte van stylingtools?

Gebruik je verwarmde apparaten, zoals je stijl– of krultang – maar ook je föhn – dan verzwakt de haarschacht en beschadig je je haar. Wat kun je daaraan doen en hoe vermijd je de slechte conditie van je haar? Voeg hittebeschermingsproducten toe aan je haarverzorgingsroutine! Hittebeschermers vormen een beschermend laagje rond het haar dat de haarvezel beschermt, herstelt en voedt. Gebruik je vaak stylingtools met een hittebron? Voorkom dan verdere schade aan je haar en bescherm het door vóór elke stylingbeurt een hitte beschermende verzorging aan te brengen! 

Wat zijn de beste hittebeschermers voor je haar?

Je vindt talloze hittebeschermers op de markt in verschillende vormen en texturen: hitte beschermende sprays, –gels en –crèmes. Maar hoe weet je welke je het beste kiest? Kijk naar je haar en bepaal wat het nodig heeft. Hittebeschermers bevatten vaak voedzame en herstellende eigenschappen die je haar verzorgen, zoals antioxidanten, melkzuur en plantaardige oliën. Last van droog haar? Kies dan voor een beschermende moisturizer. Beschadigd of afgebroken haar? Dan ga je voor een herstellende thermische behandeling

BP_1151035
BP_1114901
BP_1096890
BP_1110827
BP_1170880

Hoe en wanneer gebruik je heat protection?

De hitte beschermende behandeling, die meestal leave-in is, kun je aanbrengen op droog of vochtig haar en hoef je niet uit te spoelen. Behandel heel je haardos, met bijzondere aandacht voor de lengtes en punten. Vervolgens kam je het door en droog je je haar. Aangezien hittebeschermers het principe hebben om je haar te beschermen tegen de hitte van je stylingapparaten, moet je het altijd gebruiken vóór het stylen

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!