Contact Klantenservice Winkelzoeker
 

sort=rankingOnBrandPage&text=&resultsForPage=18&openCategories=category%3A86901%3Acategory%3A8690102&categoryCode=8690102&q=%3ArankingOnBrandPage%3Acategory%3A8690102">

 GA TERUG

How-To

Een speciaal parfum voor jouw bruiloft

Parfum is meer dan gewoon een geur, want het brengt ook herinneringen met zich mee. Je bruiloft is een unieke, speciale gebeurtenis, dus een speciaal parfum is gewoon een must.

Wat staat er allemaal op jouw checklist voor je bruiloft? Trouwjurk, schoenen, accessoires, haar en make-up zullen zeker niet ontbreken, maar heb je ook al aan je parfum gedacht? Een bijzondere dag verdient een bijzondere geur en is de finishing touch van je bridal look. Bovendien zal deze geur je jaren later nog steeds doen denken aan jouw big day! Kortom: een speciaal parfum voor je bruiloft maakt niet enkel het plaatje af, maar creëert ook een tastbare herinnering. Het is dan ook geen gemakkelijke taak om er eentje uit te kiezen, want je hebt een zee van keuzes. Daarom zetten we onze tips en favourites voor wedding perfumes op een rijtje. Check it out!

Speciaal parfum voor je bruiloft

 

Ben jij er al helemaal uit welk parfum je zal dragen op de dag van de bruiloft? Of weet je absoluut niet waar je moet beginnen? Je kunt natuurlijk kiezen voor een parfum dat je dagelijks draagt, maar om jouw special day nog unieker te maken, hoort er ook een speciaal uitgekozen parfum bij.

Waarom dan? Onbewust leggen jouw hersenen links tussen geuren en bepaalde belangrijke gebeurtenissen in je leven. Als je dus dagen, maanden of jaren later jouw wedding perfume weer ruikt, zal je meteen weer terugdenken aan die bijzondere trouwdag! Parfum is een bijzonder bruidsaccessoire, en daarom delen we onze top picks voor dit jaar én het aankomende jaar!

Parfum zorgt voor een personal touch!

 

Het is geen gemakkelijke opgave, je look creëren voor je bruiloft. Een trouwjurk, bijpassende schoenen en accessoires, het perfecte kapsel en mooie make-up… De kerst op de taart? Jouw bijpassend parfum! Het maakt jouw look helemaal af. Er is een parfum voor elke gelegenheid, dus ook voor jouw wedding day. Laten we beginnen met de basics…

Hoe is een geur opgebouwd?

 

Voor brides-to-be die misschien niet zoveel weten over parfum, hier even een spoedcursus over hoe een geur precies is opgebouwd. Een parfum bestaat uit verschillende lagen, ook wel noten genoemd. Zo zijn er top-, hart- en basisnoten. De topnoten ruik je het eerst en blijven ongeveer 10 minuten hangen. Daarom is het handig om de geur een aantal keer te ruiken op verschillende momenten om te bepalen of je hem lekker vindt. De hartnoten komen na de eerste tien minuten naar boven en ruik je tot zo'n 6 uur na het sprayen. Dit kun je zien als de 'echte' geur, omdat je deze het langste zult ruiken. De basisnoten zijn vaak wat zwaarder en zijn bedoeld om de hartnoten te ondersteunen. Die kunnen tot wel 24 uur blijven hangen, heerlijk!

Eau de Parfum, Eau de Toilette of een Eau de Cologne?

 

Ben je even verliefd geworden op een geur dan op jouw toekomstige partner-in-life? Goed! Dan rest nog de vraag: kies je voor eau de parfum, eau de toilette of eau de cologne? Voor jouw trouwdag ga je best voor een eau de parfum! Eau de parfum bevat namelijk de hoogste geurconcentratie, waardoor je geur echt de hele dag blijft zitten. Handig, want dan hoef je je bij het diner in ieder geval geen zorgen te maken of je nog wel lekker ruikt!

Ben je geïnspireerd om op zoek te gaan naar een lekkere damesgeur en wil je je ook nog laten inspireren om de lekkerste geur voor je partner te vinden? Ontdek dan hier onze top 5 favorieten mannengeuren voor de bruiloft.

Met een ruim aanbod parfum, cosmetica en huidverzorging is ICI PARIS XL dé beautyspecialist van Nederland. Ontdek onze acties, promoties, beauty tips en vind een ICI PARIS XL winkel bij jou in de buurt. Bestel onze producten ook eenvoudig online!