Bijgewerkt privacybeleid
Zo breng je mascara aan voor een perfecte oogopslag

Zo doe je het: mascara aanbrengen als een pro

| Geen categorie
2_HB_MASCARA_HIRES_1900x1070

Perfecte wimpers in een oogopslag: dit is de beste manier om mascara aan te brengen.

1

Krul je wimpers

Je wimpers krullen is essentieel om ze perfect in vorm te krijgen. Voor een optimale vorm scheid je je wimpers eerst van elkaar met een wimperpenseel. Vervolgens houd je je wimperkruller zo dicht mogelijk bij je wimperwortels. Heb je de juiste positie gevonden, krul dan je wimpers gedurende drie seconden. Klem ze zeker niet langer, zo beschadig je ze en krijg je een hoekige vorm. Zijn drie seconden niet genoeg? Krul je wimpers dan telkens drie seconden in drie zones: aan de binnenkant, in het midden en aan de buitenkant.

Don’t: Krul je wimpers nooit als je al mascara draagt. Zo beschadig je ze niet alleen, maar kun je ze zelfs uittrekken.

2

Ken je basics: primer

Een primer is een must – ook als je al van nature gezegend bent met een paar eindeloze wimpers. Een goede primer, zoals Subversion Lash Primer van Urban Decay of Cils Booster XL van Lancôme, zal je wimpers voeden zodat ze sterker en nog soepeler worden. Daarnaast zorgt een primer ervoor dat je minder lagen mascara nodig hebt én is het een onmisbare basic om je mascara zo lang en nauwkeurig mogelijk te doen blijven zitten. Het resultaat? Lange en intense wimpers!

Don’t: Breng geen primer aan als je nog make-up op je wimpers hebt. Hierdoor zullen je wimpers samenkleven en zal je mascara klonteren bij het aanbrengen. Reinig je wimpers én wimperkruller dus altijd grondig.

3

Breng je mascara aan

Het beste resultaat krijg je door je mascara in verschillende fases aan te brengen.

  1. Houd je borsteltje horizontaal ter hoogte van het midden van je wimpers en breng een eerste laag aan. Beweeg je borsteltje hiervoor steeds in de richting van je buitenste ooghoek om de krul zo veel mogelijk te accentueren.
  1. Houd vervolgens je borsteltje verticaal en zet je wimpers één per één aan. Zo krijg je een mooie volle wimperboog en vermijd je dat je wimpers overslaat.

  2. Tot slot ga je nog eens zigzaggend met je borsteltje in horizontale richting door je wimpers: zo worden ze mooi gescheiden voor een perfecte blik.

  3. Wil je ook je onderste wimpers een laagje geven? Denk er dan aan om wat mascara van je borsteltje te verwijderen voordat je het aanbrengt, zo vermijd je klontjes. Houd je borsteltje verticaal en accentueer vervolgens je onderste wimpers een voor een.

Don’t: Pomp geen extra lucht in je tube, maar maak een zacht draaiende beweging wanneer je het borsteltje in de tube stopt of eruit haalt.