background image
Mijn Winkelmandje

Highlighting & Contouring

Productsoort

Alle

Deselecteer alles

Merken

Alle

Deselecteer alles

Prijs

Aanbiedingen

Alle

Deselecteer alles

Kenmerk

Alle

Deselecteer alles

Beoordeling

Alle

Deselecteer alles

Huidtypes

Alle

Deselecteer alles

Waterproof

Alle

Deselecteer alles
Filteren Filters wissen

Productsoort

Alle

Deselecteer alles

Merken

Alle

Deselecteer alles

Prijs

Aanbiedingen

Alle

Deselecteer alles

Kenmerk

Alle

Deselecteer alles

Beoordeling

Alle

Deselecteer alles

Huidtypes

Alle

Deselecteer alles

Waterproof

Alle

Deselecteer alles
TOON 21 RESULTATEN
21 Resultaten
Sorteren:
Filteren
1

Wat is contouren? Wat betekent contouring?


Contouring is een make-up techniek die inspeelt op de natuurlijke schaduwpunten op je gezicht. Op deze plaatsen wordt een contourcrème, contourstick of contourpoeder aangebracht om de vormen van je gezicht scherper en symmetrischer te maken. Door een goede contouring bekom je het effect van hoge jukbeenderen, een rechte neus en een scherpe kaaklijn. Contouren kan je doen in verschillende gradaties. Je kan natuurlijke schaduwen subtiel intenser maken, of je kan gaan voor een glam look met een intense contour die de vormen van je gelaat anders doet lijken.


Welke kleur gebruik je om te contouren?


Vaak wordt verondersteld dat je met een bronzer kan contouren, maar dat is niet helemaal waar. Bronzers zijn veelal producten met een oranje ondertoon en hebben vooral het doel om je gelaat op te warmen en je een zomerse gloed te geven. Contouren daarentegen speelt met schaduw. Aangezien schaduwtinten koude tinten zijn, moet je contourproduct ook een koude ondertoon hebben; denk aan grijs, taupe, of een koude bruine tint. Heb je een donkere huid, dan kan je wel wat warmere tinten gaan gebruiken als je ook een warme ondertoon hebt, maar het is altijd aangewezen om een aangepast contourproduct te gebruiken. Uiteraard kan je aanvullend een bronzer gebruiken om je gezicht op te warmen.


Contourstick, contourpoeder of contourcrème?


Contouren kan met verschillende soorten producten. Contouren met een stick of crème is wat moeilijker dan met een poeder. Poeder laat ook een subtielere look toe. Als je niet zo geduldig bent met make-up of als je een beginner bent, is poeder de beste oplossing voor jou. Zorg er zeker voor dat je een goede contourkwast hebt – een fluffy kwast met een schuine afwerking is hier het beste voor. Voor het contouren van je neus gebruik je best een kleinere variant. Werk je met een crème of stick, hou er dan rekening mee dat je je product snel genoeg moet blenden, want anders zal het beginnen opdrogen en moeilijk te verdelen zijn. Dit doe je best met een goede blending kwast of met een make-up spons. Contourcrèmes en sticks resulteren in een intensere look, wat ze ideaal maakt voor feestjes, foto’s, gala’s, enzovoort.


Hoe moet je contouren?


Contouring kan ingewikkeld lijken als je het nog nooit gedaan hebt. Neem er even een spiegel bij en zorg ervoor dat je gezicht naar een lichtbron gericht is. Daarna kijk je waar de schaduw natuurlijk valt en is het geheim van contouring al prijsgegeven! Contourproducten breng je aan op die schaduwpunten op je gezicht. Dat is vlak onder je jukbeenderen, op de zijkanten van je neus, vlak tegen je haarlijn, aan de zijkanten van je kin en onder je kaaklijn.


Wat is highlighting?


Waar contouren inspeelt op schaduw, speelt highlighting juist in op licht. Het gaat vaak hand in hand met contouring, al kan je het ook alleen doen. Net als contourproducten, bestaan ook highlighters in verschillende soorten: highlighting sticks, highlighting poeders en highlighting crèmes. Highlightproducten bevatten altijd glansdeeltjes en soms zelfs hele fijne glitters die het licht weerkaatsen voor een elegante glow.


Waar breng je highlighter aan?


Highlighter wordt aangebracht op alle hoge punten van het gezicht, die natuurlijk licht vangen. Dit is de zone onder je ogen tot aan het hoogste punt van je jukbeenderen, je neusbrug, het midden van je voorhoofd, het midden van je kin, je wenkbrauwbot en het cupidoboogje boven je lippen. Als je aan het contouren bent, gebruik je best een mat product om dit aan te vullen met highlighting. Dit product, dat zo’n twee tinten lichter is dan je gewone huidskleur, breng je aan op alle lichtpunten van je gezicht en blend je mooi in met een kwast of spons. Dit zal je contouring meer uitgesproken maken. Vervolgens breng je een glanzende highlighter aan op alle hoge punten van je gezicht. Uiteraard kan je dat ook doen zonder te contouren!


Wat is strobing?


Strobing is een techniek die is voortgekomen uit de contouring trend. Strobing is niet meer of niet minder dan het aanbrengen van een intense glans op de hoge delen van je gezicht. Dit doe je met een vloeibare highlighter, een crème highlighter, een highlighting stick of een highlighting poeder. Dit product breng je aan op je jukbeenderen, je neusbrug, je kin, je cupidoboogje, je wenkbrauwbot en het midden van je voorhoofd. In de zomer kan je dit nog uitbreiden door bijvoorbeeld ook wat highlighter aan te brengen op je sleutelbeenderen! Waar contouring vooral gedaan wordt bij full-glam make-uplooks, is strobing eerder een natuurlijke techniek.

Met een ruim aanbod parfum, cosmetica en huidverzorging is ICI PARIS XL dé beautyspecialist van Nederland. Ontdek onze acties, promoties, beauty tips en vind een ICI PARIS XL winkel bij jou in de buurt. Bestel onze producten ook eenvoudig online!