Contact Klantenservice Winkelzoeker
Van primers met SPF tot getinte zonnebrand: zo bescherm je je gezicht tegen UV! – Beauty Center

Van primers met SPF tot getinte zonnebrand: zo bescherm je je gezicht tegen UV!

Gepost op 26/03/2023 in Skincare

Het is heel belangrijk om de delicate huid van je gezicht te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Eigenlijk is dat het hele jaar lang zo, maar zeker nu de lente er weer is, integreer je best een sterke SPF voor je gezicht in je dagelijkse routine.

Waarom gebruik je SPF voor je gezicht?

SPF. Wat is het? Wat doet het? En waarom verdient het je aandacht? SPF staat voor Sun Protection Factor en helpt je huid te beschermen tegen schadelijke effecten van zomerse zonnestralen. Inzetten in de zomer dus? Ja en neen! De zon schijnt misschien niet op een bewolkte dag, maar toch bereikt 95% van de UV-stralen jouw huid. Een zonnebrand is dus goed voor 365 dagen van het jaar.

Heb je vroegtijdig last van rimpels, vele pigmentvlekken, verlies in je huidelasticiteit en een droge huid? Steek de schuld gerust op UV-straling. Blootstelling aan UV draagt voor 80% de verantwoordelijkheid. Maar ook blauw licht bezorgt je huidproblemen. Waarom? Door zijn korte golflengte en toch hoge energie. Last van een verhoogde hyperpigmentatie en wil je de kans op huidkanker zo min mogelijk houden? Schakel ook dan snel een SPF in in je skincare routine.

Hoe kun je je huid beschermen tegen de zon?

Behoud je huid jong en gezond met deze tips. Voeg één stap toe in je skincare routine en dat is al voldoende. Voor je je ’s morgens aankleedt, smeer je je gezicht volledig in. Vergeet je hals, oren, oogleden en haarlijn niet mee te nemen. Dit zijn plekken die snel verbranden en we vaak vergeten. Ga je een dag naar kantoor? Geen probleem, dan is de stap in je morning skincare routine voldoende. Ben je voor langere tijd buiten? Smeer je gezicht dan elke twee uur opnieuw in.

TIP: Smeer je gezicht in een halfuur voor je naar buiten gaat voor een optimale werking.

Extra tips voor de perfecte zonbescherming

Elke kans van schade beperken? Met deze extra tips bereik je een optimale bescherming tegen de zon!

  1. Blijf zoveel mogelijk uit de zon, vooral tussen 11u-15u in het voorjaar en de zomer;
  2. Breng  vaak en voldoende een beschermingsfactor met minstens SPF30 aan;
  3. In de zon? Draag een hoed, pet of iets van hoofdbescherming;
  4. Een verbrande huid is nooit goed, vermijden dus;
  5. Zonnebanken zijn niet jouw vrienden;
  6. Drink veel water.

Welke skincare routine met SPF?

SPF in primers, zonnebrand voor het gezicht of gaat je voorkeur uit naar een getinte zonnebrand voor een extra kleurtje? Alles kan én mag! Maar in welke volgorde breng je ze aan, hoeveel gebruik je en wat als je gedurende de dag nog extra zonnebrand wilt aanbrengen?

Een zonnebrand voor het gezicht. Het biedt je de beste bescherming tegen de zon. De geschikte hoeveelheid: de lengte van twee vingers en niet lager dan SPF30.

Eerst zonnebrand, nadien je primer. Leg twee aparte lagen op je huid en laat beide goed inwerken. Een make-up primer mét SPF biedt een basislaag voor je make-up, maar biedt niet de bescherming van een zonnebrand. Vergeet dat niet!

SPF in je skincare

Pure SPF. Een cruciale stap in je skincare routine en eentje die je vaak vergeet.  Welke zonnecrème is het beste voor je gezicht? Ze bieden specifieke waarde, anders dan een gewone zonnecrème. Zo bestrijd je de eerste tekenen van huidveroudering en donkere vlekken, krijg je geen witte waas over je huid heen én bied je extra hydratatie voor je gezicht. Daarnaast ben je ook nog eens beschermd tegen blauw licht. Overtuigd? Shop ze nu!

BP_1161997
BP_1167863
BP_801833
BP_1202921

Welke primers bevatten SPF?

Na de toevoeging van SPF in je skincare routine volgt als laatste stap een primer. Deze sluit je skincare routine af en start je make-up routine. Bereid je huid voor op je make-uplook met een basislaag die ervoor zorgt ze een hele dag blijft zitten.

BP_1109882
BP_1131722
BP_912958

Wat is de beste getinte zonnebrand?

Geef je teint een mooie, zonnige uitstraling én bescherm je huid optimaal tegen zonnestralen. Je hoeft geen foundation meer te gebruiken, want deze formules getinte zonnebrand bieden je gezicht zonbescherming én een extra kleurtje. Ontdek er zelf de voordelen van!

BP_61702
BP_796247
BP_1014703
BP_1170915

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!