background image
Mijn Winkelmandje
Mee-eters veilig verwijderen: zo doe je dat! – Beauty Center

Mee-eters veilig verwijderen: zo doe je dat!

Gepost op 09/10/2020 in Skincare
Mee-eters of zwarte puntjes veilig verwijderen

Last van mee-eters op je gezicht? Dankzij dit stappenplan om mee-eters veilig te verwijderen, wijs je die vervelende zwarte puntjes meteen naar de exit.

Wat zijn mee-eters?

Mee-eters worden ook wel zwarte puntjes, comedonen of blackheads genoemd. Ze ontstaan wanneer talg (de olie die je huid van nature produceert), dode huidcellen en bacteriën zich opstapelen in je poriën. Hoe wijder die poriën zijn, hoe groter de kans dus dat mee-eters zich gaan vormen. En de zwarte kleur? Dat is talg dat in aanraking met zuurstof zwart kleurt. Soms hebben mee-eters ook een witte kleur, wanneer de porie gesloten is en dus niet in contact komt met zuurstof. Die witte puntjes kunnen later uitgroeien tot puistjes. Mee-eters – zowel witte als zwarte – kom je het vaakst tegen op je T-zone (je voorhoofd, neus en kin) omdat je huid daar meer talg produceert.

Waarom heb ik last van mee-eters?

Als je vaak mee-eters op je gezicht spot, ligt dat aan je DNA. Je genen bepalen immers of je aanleg hebt om zwarte puntjes te krijgen en wat voor huidtype je hebt. Zo heb je een hogere kans op mee-eters als je een vet huidtype hebt. Maar ook hormonen, stress en slechte eetgewoontes kunnen een invloed hebben op de hoeveelheid mee-eters op je gezicht: je huid gaat dan extra talg aanmaken wat resulteert in – je raadt het al – zwarte puntjes. Ten slotte kunnen ook de verkeerde verzorgings- en make-upproducten aan de oorzaak liggen van je mee-eters! Dekkende foundation kan bijvoorbeeld je poriën verstoppen. Daarom is het belangrijk dat de foundation er 's avonds goed wordt afgehaald.

Hoe voorkom ik mee-eters?

Gezien mee-eters voornamelijk ontstaan door vuil en bacteriën, is een goede huidhygiëne je beste beschermingswapen tegen zwarte puntjes. Volg snel deze verzorgingsroutine om zo goed mogelijk te voorkomen dat er mee-eters ontstaan.

  • Reinig je huid elke ochtend en elke avond. De Cleansing Face Cream van Nature by ICI PARIS XL verandert in een romig schuim en laat je huid zacht en comfortabel achter. Extra leuk: de crème is 100% vegan en bevat meer dan 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.
  • Haal ’s avonds alle make-up grondig van je gezicht. Deep Cleansing Oil van DHC is daarvoor ideaal: deze olie verwijdert make-up diepgaand zonder ook maar één spoor achter te laten.
  • Gebruik een keer per week een zuiverend masker dat je poriën helpt vrijmaken. Het Purifying Mask van Qiriness is een goede keuze: dit microvezelmasker bevat een cocktail van actieve ingrediënten die diep in je huid dringen en de huid bevrijden van elke onzuiverheid.
  • Last van grove poriën? Kies dan voor een speciaal serum zoals Global Perfect Pore Minimizer van Sisley dat tot diep in de poriën reinigt en verstoppingen tegengaat.
  • Als je vaak mee-eters op je gezicht spot, is het een goed idee om een gespecialiseerd product te gaan gebruiken. Clear-Out Blackhead Expert van My Clarins is er zo eentje: deze stick pakt mee-eters streng aan en laat je huid mooi gaaf achter.

Hoe moet ik mee-eters uitknijpen?

Hoe verleidelijk het ook is: knijp de mee-eters niet zomaar uit! Vuil en bacteriën op je handen en onder je nagels kunnen er immers voor zorgen dat de mee-eters gaan ontsteken en acne vormen. Bovendien loop je zelfs kans op littekens als je een foute knijptechniek hanteert!

Zo ga je te werk:

  1. Reinig je gezicht grondig met een goed reinigingsproduct. Cleansing Exfoliator II Solutions 7 Day Deep Pore Cleanse & Scrub van Indeed Labs is daarvoor ideaal: deze poeder exfoliator verwijdert dode huidcellen en reinigt je poriën uitzonderlijk diep. Hoe je het gebruikt? Voeg een beetje water toe totdat er een zacht schuim ontstaat, masseer in je huid en spoel af.
  2. Deze stap lijkt misschien wat veel werk, maar wil je niet overslaan! Vul een kom met heet water (en eventueel een druppel gezichtsolie) en ga er met je gezicht over hangen. Leg een handdoek over je hoofd en blijf zo 5 à 10 minuten hangen. De stoom van het hete water helpt je poriën openen, waardoor je ze straks beter kan schoonmaken.
  3. Was je handen uitgebreid met handzeep zoals de Hand Wash English Pear & Freesia van Jo Malone om te voorkomen dat je nog meer vuil en bacteriën in je poriën gaat duwen.
  4. Draag wegwerphandschoenen of draai papieren tissues rond je wijsvingers. Zo heb je meer grip op je huid en verminder je de kans op extra bacteriën. Oefen met je wijsvingers druk uit aan de zijkanten van de mee-eter. Probeer recht naar beneden te duwen, onder de mee-eter te geraken en hem naar boven uit te drukken. Werk heel voorzichtig en masseer zachtjes om de mee-eter te stimuleren zodat hij los komt. Begint je huid te bloeden, stop dan onmiddellijk!
  5. Klaar met alle mee-eters? Reinig je huid opnieuw met een toner die bacteriën doodt en je poriën vrijhoudt van vuil. De alcoholvrije Comforting Perfecting Toner van Lancaster reinigt de huid in alle zachtheid, ideaal voor de geïrriteerde huid na al dat knijpen.

Zin in een volledige gezichtsbehandeling bij je thuis? Hier lees je het hele stappenplan!