Contact Klantenservice Winkelzoeker
Mooie voeten in no-time met deze voetverzorgingsroutine – Beauty Blog

Mooie voeten in no-time met deze voetverzorgingsroutine

Gepost op 06/07/2023 in Skincare

Eelt en gele nagels zijn dé twee dingen die je wilt vermijden. En al zeker tijdens de zomermaanden! Maar hoe krijg je weer mooie, zachte voeten? En welke voetverzorgingsproducten moet je daarvoor zeker gebruiken? Met deze tips stap je vol zelfvertrouwen de zomer in!

Waarom is voetverzorging belangrijk?

Winter. Een lange, intense periode. Ook voor je voeten. Ze zitten een heel seizoen opgesloten in kousen, schoenen en pantoffels als je thuis bent. Maar ze dragen ook elke dag je hele lichaam. Een voetverzorging met de juiste beautyproducten komt goed van pas nu de zomer voor de deur staat. Doe je het goed? Dan vermijd je problemen zoals eelt, blaren, ingescheurde teennagels, kloven, likdoorns en pijnlijke voeten. Alleen al voor de hoeveelheid aan gevolgen van een slechte voetverzorging, kun je maar beter deze ideale routine volgen!

De ideale routine voor jouw voetverzorging

Je voeten verzorgen. Hoe begin je eraan? Wat heb je nodig om weer mooie voeten te krijgen? Is jouw doel om deze zomer je kleurrijke teennageltjes te laten showen in je nieuwe sandalen? Dan is dit hét stappenplan voor een voetverzorging thuis!

Eelt verwijderen

Begin met je voeten grondig te wassen. Zonder zeep geniet je van een lauwwarm voetbad. Spoel ze vervolgens af met stromend water, droog ze grondig af en vergeet de huid tussen je tenen niet. Last van overtollig eelt? Gebruik een eeltverwijderaar. Altijd in neerwaartse, zachte bewegingen en je vermijdt zachte en gevoelige huid. Let op! Een dun laagje eelt op je voeten? Verwijder dit dan niet! Dit is de natuurlijke beschermlaag van de voeten.

944549

Teennagels knippen

Tijd om de teennagels te knippen. Vermijd ingregroeide nagels door recht en niet te kort te knippen met een nagelknipper. Knip de hoekjes nooit rond af, want ook dan kan je nagel verkeerd groeien. Vijl de scherpe randjes glad met een nagelvijl en de nagelverzorging zit erop! Krullen je teennagels nog steeds? Dan raden we je aan om naar een medische pedicure te gaan.

791004
442250

Voetverzorging: voetmasker en voetcrème

Na de eerste grondige reinigingsbeurt ga je over tot de voetverzorgingsproducten om je huid te kalmeren. Kloven en droge voeten hebben extra hydratatie nodig. Daarom raden we je aan om tijdens je voetverzorging een hydraterend voetmasker toe te voegen. Na deze behandeling wil je je huid zo lang mogelijk soepel houden, liefst voor enkele weken. Breng in masserende bewegingen een voetcrème aan die de droge huid weg houdt. Na het douchen? Aangeraden! Elke ochtend? Aangeraden! Het resultaat? Zachte, gladde en 100% gevoede voeten zonder eelt!

1104436
454437
1133381

Trendy nagellak als finishing touch

Optioneel. Alleen als je graag van top tot teen wilt stralen in je nieuwe sandalen of teenslippers. Een laagje kleur op je teennagels. Het beste resultaat? Dan doe je eerst een laagje base coat op je nagels. Kies dan een trendy nagellak om je teennagels mee te lakken en je bent klaar! Wil je absoluut zeker zijn van een lange levensduur? Dan hebben we nog enkele tips voor je. Breng als laatste laag een top coat aan én herhaal na enkele dagen een tweede toplaag.

1195942
1195970
1246048
1179408

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!