Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over aloë vera in je skincare routine – Beauty Blog

Alles over aloë vera in je skincare routine

Gepost op 09/10/2020 in Skincare
aloe vera - skincare

Misschien heb je wel eens gehoord van aloë vera en hoe het soelaas kan bieden als je te lang in de zon hebt gezeten … Maar wist je dat deze plant nog veel meer voordelen heeft voor je huid? Wij vertellen je alles wat je moet weten over aloë vera en hoe je het gebruikt in je verzorgingsroutine.

Wat is aloë vera?

Als we het over aloë vera hebben, hebben we het eigenlijk over de kleurloze gel in de bladeren van deze plant. Deze wordt in de beautysector gretig gebruikt omdat er veel vitaminen, mineralen, aminozuren en antioxidanten in zitten. Niets dan goeds dus! Het zal je dan ook niet verbazen dat aloë vera al in het oude Egypte werd gebruikt en nu nog steeds een grote favoriet is.

De voordelen van aloë vera voor je huid

Omdat de gel van aloë vera sterk hydraterend is, zit hij in veel skincareproducten. De gel heeft een subtiele, aangename geur en bestaat voor 90% uit water. Dit is dus het ideale bestanddeel als je de hydratatie van je huid wil boosten. Het resultaat van een regelmatig gebruik? Een frisse, gehydrateerde en stralende huid!

Velen vertrouwen ook op aloë vera om de gevolgen van veroudering tegen te gaan, want deze krachtige plant stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen door het lichaam. De huid wordt zo elastischer en fijne lijntjes of rimpels zijn minder uitgesproken. 

Ook wie verbrand is door de zon, gebruikt vaak een verzachtend product met aloë vera. Maar waarom is dat? De hormonen in de gel bestrijden ontstekingen en stimuleren de celvernieuwing. Bovendien versnellen ze de genezing en maken ze littekens minder zichtbaar. De gel is daarom ook nuttig in de aanpak van puistjes!

Hoe gebruik je aloë vera? 

Misschien is aloë vera al een vast element in jouw badkamer, of misschien leer je er nu pas meer over. Wat vaststaat, is dat echt iedereen het kan gebruiken! Wij vertellen je hoe nuttig het kan zijn voor jou en hoe je het opneemt in je verzorgingsroutine.

Voor welke huidtypes is aloë vera geschikt?

Aloë vera heeft veel voordelen en kan een skin boost zijn voor heel wat huidtypes. Vooral wie een gevoelige, droge of vette huid heeft, zal een zucht van verlichting slaken, want de plant biedt de broodnodige hydratatie. En daar heeft trouwens elk huidtype baat bij! Aloë vera is ook goed voor mensen die snel last hebben van acne, want het kalmeert ontstekingen en stimuleert de genezing.

Hoe vaak moet ik aloë vera gebruiken?

Hoe vaak je aloë vera gebruikt, hangt af van hoe je dat doet en van je huidtype. Gewoonlijk wordt de gel zo’n 2-3 keer per dag op de huid gesmeerd om deze te hydrateren en de zone te kalmeren.

Welke plaats krijgt aloë vera in een huidverzorgingsroutine?

Aloë vera is niet alleen kalmerend maar hydrateert ook het hele lichaam én laat je huid stralen als nooit tevoren.

Je kan het als gezichtsmasker gebruiken na een lange, vermoeiende dag. Het zal de uitgeputte huid diepgaand hydrateren en weer een gezonde blos op je gezicht toveren.

Heb je last van oppervlakkige puistjes? Gebruik aloë vera plaatselijk om kleine puistjes te behandelen en littekens te voorkomen.

Onze producten met aloë vera:

BP_452414
BP_1102238
BP_1103568
BP_790339
BP_937458
BP_450335
BP_1118030
BP_1087363
BP_1087622
BP_1146177