Contact Klantenservice Winkelzoeker
Hoe zelfbruiner aanbrengen en verwijderen zonder vlekken te maken – Beauty Center

Hoe zelfbruiner aanbrengen en verwijderen zonder vlekken te maken

Gepost op 17/03/2023 in Skincare
zelfbruiners

De lente komt eraan. Stilaan gaan de beentjes eens bloot, maar we hebben nog niet kunnen zonnen. Tijd dus om je kleurtje onder controle te krijgen zodat je niet met witte benen zit in de zomer. Hoe krijg je een natuurlijke, gelijke bruine teint zonder strepen? Zo breng je zelfbruiner juist aan!

Wat is een zelfbruiner?

Zelfbruinende producten zijn een must-have geworden onder de liefhebbers van bruinen. Blootstelling aan de zon brengt beschadiging aan je huid. Het ideale alternatief? Zelfbruinende producten. Krijg een mooie goudbruine teint zonder de huidbarrière te beschadigen. Hoe werkt het? De zelfbruiner wordt aangebracht op de buitenste laag van je huid en kleurt deze binnen 4 tot 8 uur.

Hoe zelfbruiner aanbrengen zonder vlekken/strepen?

Voor een langdurige, gelijkmatige gebruinde teint is het belangrijk om je huid goed voor te bereiden voordat je een zelfbruiner aanbrengt. Volg deze stappen en geniet van een stralend resultaat:

Stap 1: Bereid je huid voor met een bodyscrub

Verwijder dode huid met een lichaamsscrub of gezichtsscrub. Hierdoor hecht het zelfbruinende product beter aan je huid en geeft het een beter resultaat. Zichtbaar resultaat? Een egale teint met een kleur die langer blijft zitten. Spoel na je lichaams- en gezichtsscrub af met koud water om de poriën te vernauwen.

BP_19645
BP_1113018
BP_1091542

Stap 2: Hydrateer je huid met een moisturizer

Hydratatie van je huid zorgt ervoor dat je je bruine teint blijft behouden en je teint een gezonde gloed krijgt. Je huid ziet er gezonder uit, wat het resultaat van je tan sterk beïnvloedt. Voor een mooie natuurlijke bruining hydrateer je jouw huid met een vochtinbrengende crème. Het verzacht daarnaast ook je huid na het scrubben.

BP_1103820
BP_10700
BP_476417

Stap 3: Breng je zelfbruiner gelijkmatig aan

Als laatste stap breng je je product aan en zorg je ervoor dat je het gelijkmatig verdeelt met een applicator speciaal voor zelfbruiner. Afhankelijk van de formule van je zelfbruiner – spray, mousse, crème of olie – of het gewenste gebied, kan de techniek verschillen. Voor het lichaam kies je een self tan handschoen. Breng een kleine hoeveelheid product aan en smeer in cirkelvormige bewegingen op de huid. Gebruik voor het gezicht een brush om de zelfbruiner perfect aan te brengen op de moeilijk bereikbare plaatsen.

BP_817744
BP_817737

Welke zelfbruiner voor het gezicht?

Net als bij je moisturizer of zonnecrème moet je de zelfbruiner voor het gezicht en die voor het lichaam van elkaar onderscheiden. Je huid is namelijk niet overal hetzelfde: de huid van je gezicht is fijner, kwetsbaarder en vereist een andere dosering van actieve ingrediënten die aanwezig zijn in de zelfbruiner. Om de huid van je gezicht te bruinen, kies je altijd een zelfbruiner speciaal voor het gezicht ontwikkeld.

Hoe zelfbruiner verwijderen?

Ongeveer elke 28 dagen vernieuwt je huid zich en verwijdert ze dode huidcellen. Dit betekent dat de buitenste laag van je huid, gekleurd door je zelfbruiner, zich afstoot om plaats te maken voor een nieuwe laag. Helaas gebeurt dit niet gelijkmatig, waardoor sommige plekken donkerder zijn dan andere.

Vlekken voorkomen en je zelfbruiner volledig verwijderen? Scrub je huid, zoals uitgelegd in de eerste stap, om alle dode huid te verwijderen die door de zelfbruiner is gekleurd.

Onze beste zelfbruiners voor gezicht en lichaam:

BP_817730
BP_817716
BP_889515
BP_1115461
BP_1156719
BP_394636
BP_501722

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!